Szalonnás sajtburger

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Szalonnás sajtburger
Adag: 12 darab
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
7 és fél dkg reszelt parmezán sajt
15 dkg reszelt edami sajt
37 és fél dkg sovány, lehártyázott sertéshús
75 dkg húsos füstölt szalonna
másfél szelet héja nélkül, morzsolt fehérkenyér
másfél késhegynyi cayenne-bors
ízlés szerint flekkenfűszer
vagy
ízlés szerint
A tálaláshoz:
igény szerint vékonyra szeletelt barna kenyér

Elkészítés:

1. Az összevagdalt szalonnát, a kockákra vágott sertéshúst a sajttal, a kenyérmorzsával meg a fűszerekkel a darálóban finomra aprítjuk. Vizes kézzel 8 húspogácsát formázva belőle, 30 percre behűtjük.

2. Forró rostra fektetve mindkét oldalukat 6 percig sütjük. Vékony barnakenyér-szeletre fektetve, tetszés szerint körítve tálaljuk.

A frissen reszelt parmezán összehasonlíthatatlanul ízesebb, mint a boltban reszelve kapható. Mindig csak annyi sajtot reszeljünk le, amennyit felhasználunk. A többit csomagoljuk műanyagfóliába, így hónapokig eltartható a hűtőben.
A kenyérmorzsát a húspogácsában puhára főzött fehér- vagy barnarizzsel nagyszerűen helyettesíthetjük.
Szalonnás sajtburger
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1623 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Rostonsültek Rostonsültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A lassú tűznél, a kerti tűzrakó parazsánál sütött húsféléknek különleges zamata, az így készült fogásoknak sajátos hangulata van. A hagyományos rostonsültek mellett ez a kötet a hozzájuk való salátákat, köreteket és a... bővebben...
Szalonnás sajtburger
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Rostonsültek Rostonsültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A lassú tűznél, a kerti tűzrakó parazsánál sütött húsféléknek különleges zamata, az így készült fogásoknak sajátos hangulata van. A hagyományos rostonsültek mellett ez a kötet a hozzájuk való salátákat, köreteket és a... bővebben...
könyvek