Szalonnás sajtburger
Elkészítési idő:
75 perc
Munkaidő: 35 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 8 darab
ízlés szerint flekkenfűszer
vagy
ízlés szerint só
A tálaláshoz:
igény szerint vékonyra szeletelt barna kenyér
Elkészítés:
1. Az összevagdalt szalonnát, a kockákra vágott sertéshúst a sajttal, a kenyérmorzsával meg a fűszerekkel a darálóban finomra aprítjuk. Vizes kézzel 8 húspogácsát formázva belőle, 30 percre behűtjük.
2. Forró rostra fektetve mindkét oldalukat 6 percig sütjük. Vékony barnakenyér-szeletre fektetve, tetszés szerint körítve tálaljuk.
A frissen reszelt parmezán összehasonlíthatatlanul ízesebb, mint a boltban reszelve kapható. Mindig csak annyi sajtot reszeljünk le, amennyit felhasználunk. A többit csomagoljuk műanyagfóliába, így hónapokig eltartható a hűtőben.
A kenyérmorzsát a húspogácsában puhára főzött fehér- vagy barnarizzsel nagyszerűen helyettesíthetjük.