Szalonnás sajtburger

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Szalonnás sajtburger
Adag: 8 darab
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dkg reszelt parmezán sajt
10 dkg reszelt edami sajt
25 dkg sovány, lehártyázott sertéshús
50 dkg húsos füstölt szalonna
1 szelet héja nélkül, morzsolt fehérkenyér
1 késhegynyi cayenne-bors
ízlés szerint flekkenfűszer
vagy
ízlés szerint
A tálaláshoz:
igény szerint vékonyra szeletelt barna kenyér

Elkészítés:

1. Az összevagdalt szalonnát, a kockákra vágott sertéshúst a sajttal, a kenyérmorzsával meg a fűszerekkel a darálóban finomra aprítjuk. Vizes kézzel 8 húspogácsát formázva belőle, 30 percre behűtjük.

2. Forró rostra fektetve mindkét oldalukat 6 percig sütjük. Vékony barnakenyér-szeletre fektetve, tetszés szerint körítve tálaljuk.

A frissen reszelt parmezán összehasonlíthatatlanul ízesebb, mint a boltban reszelve kapható. Mindig csak annyi sajtot reszeljünk le, amennyit felhasználunk. A többit csomagoljuk műanyagfóliába, így hónapokig eltartható a hűtőben.
A kenyérmorzsát a húspogácsában puhára főzött fehér- vagy barnarizzsel nagyszerűen helyettesíthetjük.
Szalonnás sajtburger
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1045 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Rostonsültek Rostonsültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A lassú tűznél, a kerti tűzrakó parazsánál sütött húsféléknek különleges zamata, az így készült fogásoknak sajátos hangulata van. A hagyományos rostonsültek mellett ez a kötet a hozzájuk való salátákat, köreteket és a... bővebben...
Szalonnás sajtburger
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Rostonsültek Rostonsültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A lassú tűznél, a kerti tűzrakó parazsánál sütött húsféléknek különleges zamata, az így készült fogásoknak sajátos hangulata van. A hagyományos rostonsültek mellett ez a kötet a hozzájuk való salátákat, köreteket és a... bővebben...
szótár