Borsos sertésburger

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Borsos sertésburger
Adag: 11 darab
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
ízlés szerint őrölt bors
1 és ⅓ db simára kevert tojás
1 és ⅓ szelet morzsolt fehérkenyér
4 evőkanál főtt kukorica
1 és ⅓ db kimagozott, összevágott piros húsú paprika
1 és ⅓ db kimagozott, összevágott sárga húsú paprika
ízlés szerint
vagy
ízlés szerint flekkenfűszer

Elkészítés:

1. A húst kockákra vágjuk, és darálóban megőröljük.

2. A húst a többi hozzávalóval alaposan összedolgozzuk, és vizes kézzel 8 húspogácsát formázva belőle, 30 percre hűtőbe tesszük.

3. Forró rostra fektetve mindkét oldalukat 5-6 percig sütjük. Tetszés szerinti körettel kínáljuk.

A húst hosszú nyelű lapáttal csúsztassuk a rostra, s ezzel könnyen meg is fordíthatjuk.
A húsmasszából formázzunk egyforma méretű és vastagságú pogácsákat. Vizes kézzel dolgozzunk, így állítsuk össze a gombócokat, és lapítsuk 2 cm vastagra. Sütőlapon egymás mellé fektetve fél órára tegyük hűtőbe, hogy kissé megkeményedjenek. Erős parázs felett süssük, csak egyszer fordítsuk meg, hogy nehogy kiengedje a szaftját.
Borsos sertésburger
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1767 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Rostonsültek Rostonsültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A lassú tűznél, a kerti tűzrakó parazsánál sütött húsféléknek különleges zamata, az így készült fogásoknak sajátos hangulata van. A hagyományos rostonsültek mellett ez a kötet a hozzájuk való salátákat, köreteket és a... bővebben...
Borsos sertésburger
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Rostonsültek Rostonsültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A lassú tűznél, a kerti tűzrakó parazsánál sütött húsféléknek különleges zamata, az így készült fogásoknak sajátos hangulata van. A hagyományos rostonsültek mellett ez a kötet a hozzájuk való salátákat, köreteket és a... bővebben...
könyvek