Borsos sertésburger
Elkészítési idő:
75 perc
Munkaidő: 35 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A húst kockákra vágjuk, és darálóban megőröljük.
2. A húst a többi hozzávalóval alaposan összedolgozzuk, és vizes kézzel 8 húspogácsát formázva belőle, 30 percre hűtőbe tesszük.
3. Forró rostra fektetve mindkét oldalukat 5-6 percig sütjük. Tetszés szerinti körettel kínáljuk.
A húst hosszú nyelű lapáttal csúsztassuk a rostra, s ezzel könnyen meg is fordíthatjuk.
A húsmasszából formázzunk egyforma méretű és vastagságú pogácsákat. Vizes kézzel dolgozzunk, így állítsuk össze a gombócokat, és lapítsuk 2 cm vastagra. Sütőlapon egymás mellé fektetve fél órára tegyük hűtőbe, hogy kissé megkeményedjenek. Erős parázs felett süssük, csak egyszer fordítsuk meg, hogy nehogy kiengedje a szaftját.