Gyümölcsös sertésborda

Elkészítési idő: 105 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Gyümölcsös sertésborda
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 szelet kicsontozott sertésborda
1 kis doboz leszűrt, konzerv ananászkarika
12 szem kimagozott aszalt szilva
2 evőkanál szójaszósz
A pácléhez:
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál friss, összevágott zsálya
vagy
1 evőkanál friss, összevágott majoránna
2 evőkanál sherry
vagy
2 evőkanál vermut

Elkészítés:

1. A majorannát vagy zsályát, a szójaszószt, a sherryt vagy vermutot, és a fokhagymát összekeverjük, és a tálba fektetett hússzeletekre öntjük. Lefedve 60 percig állni hagyjuk.

2. Utána a húst lecsepegtetjük, de a páclevet megőrizzük. A gyümölcsöt 3-4 nyársra húzzuk. A húst parázs fölé állított rostra fektetve 7 percig sütjük, közben egyszer-kétszer megfordítjuk.

3. Ezután a gyümölcsöt is a rostra fektetjük, időnként megfordítjuk. A húst meg a gyümölcsöt a maradék páclével kenegetve addig sütjük, amíg meg nem puhul, át nem sül. A pecsenyét a gyümölcs kíséretében kínáljuk.

A sertéshús mindig gyengébb, szelídebb parazsat igényel: csak akkor tegyük a rostra, ha a parázs kissé hamvadni kezd.
Teltebb, száraz, enyhén fűszeres, elegáns vörösbor illik hozzá.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Gyümölcsös sertésborda
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1690 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Rostonsültek Rostonsültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A lassú tűznél, a kerti tűzrakó parazsánál sütött húsféléknek különleges zamata, az így készült fogásoknak sajátos hangulata van. A hagyományos rostonsültek mellett ez a kötet a hozzájuk való salátákat, köreteket és a... bővebben...
Gyümölcsös sertésborda
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Rostonsültek Rostonsültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A lassú tűznél, a kerti tűzrakó parazsánál sütött húsféléknek különleges zamata, az így készült fogásoknak sajátos hangulata van. A hagyományos rostonsültek mellett ez a kötet a hozzájuk való salátákat, köreteket és a... bővebben...
vegetáriánus ételek