Mexikói oldalas



Elkészítés:
1. A paradicsomlét a taco-mártással, a fokhagymával meg a mézzel összekeverjük, és a hosszában félbevágott húst megkenjük vele.
2. A húst mérsékelten izzó parázs fölött a roston 30-40 percig sütjük, közben gyakran megfordítjuk, és a mázzal meg-megkenjük.
Taco-mártás

1. A hagymát az olajon serpenyőben 2 perc alatt megpároljuk, majd a fűszereket beleszórva még 1 percig a tűzön kevergetjük. A fokhagymát és a kétféle paprikát hozzáadva, 1 percig kevergetve sütjük.
2. A paradicsomot is beleöntjük, és fedő nélkül, időnként megkeverve 15 percig pároljuk. A cukrot beleszórjuk, megsózzuk, megborsozzuk. Jól záródó edényben a hűtőszekrényben 3 napig is eltarthatjuk.
Kínálhatjuk különféle fűszeres chipsekhez.