Mexikói oldalas

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Mexikói oldalas
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg sertésoldalas
A mázhoz:
1 evőkanál méz
3 evőkanál taco-mártás
3 gerezd zúzott fokhagyma

Elkészítés:

1. A paradicsomlét a taco-mártással, a fokhagymával meg a mézzel összekeverjük, és a hosszában félbevágott húst megkenjük vele.

2. A húst mérsékelten izzó parázs fölött a roston 30-40 percig sütjük, közben gyakran megfordítjuk, és a mázzal meg-megkenjük.

Taco-mártás

Taco-mártás
1 kisebb piros, összevágott csípős paprika
1 kisebb összevágott zöldpaprika
1 nagyobb érett, összevágott paradicsom
0.5 kiskanál kristálycukor
1 evőkanál olaj
1 kisebb fej összevágott vöröshagyma
1 kiskanál őrölt koriander
1 kiskanál őrölt kömény
0.5 kiskanál chilipor
1 gerezd zúzott fokhagyma
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

1. A hagymát az olajon serpenyőben 2 perc alatt megpároljuk, majd a fűszereket beleszórva még 1 percig a tűzön kevergetjük. A fokhagymát és a kétféle paprikát hozzáadva, 1 percig kevergetve sütjük.

2. A paradicsomot is beleöntjük, és fedő nélkül, időnként megkeverve 15 percig pároljuk. A cukrot beleszórjuk, megsózzuk, megborsozzuk. Jól záródó edényben a hűtőszekrényben 3 napig is eltarthatjuk.

Kínálhatjuk különféle fűszeres chipsekhez.

Mexikói oldalas
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1725 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Rostonsültek Rostonsültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A lassú tűznél, a kerti tűzrakó parazsánál sütött húsféléknek különleges zamata, az így készült fogásoknak sajátos hangulata van. A hagyományos rostonsültek mellett ez a kötet a hozzájuk való salátákat, köreteket és a... bővebben...
Mexikói oldalas
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Rostonsültek Rostonsültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A lassú tűznél, a kerti tűzrakó parazsánál sütött húsféléknek különleges zamata, az így készült fogásoknak sajátos hangulata van. A hagyományos rostonsültek mellett ez a kötet a hozzájuk való salátákat, köreteket és a... bővebben...
ételfotó