Fűszeres dagadó

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 45 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Fűszeres dagadó
Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 kiskanál ételízesítő
100 dkg sovány sertésdagadó
3 dl víz
A pácléhez:
½ dl szójaszósz
1 kiskanál chiliszósz
1 késhegynyi fokhagymapor
1 evőkanál citromlé
2 evőkanál paradicsommártás

Elkészítés:

1. A vizet az ételízesítőporral felforraljuk, a húst belefektetjük, és lefedve, kis lángon 15 percig főzzük. A tűzről lehúzva a vízben hagyjuk kihűlni, majd kiemeljük, és papírtörülközővel leitatjuk, tálba áttesszük.

2. A többi hozzávalót összekeverjük, és a húsra öntjük, megfordítva a másik felét is ezzel megkenjük. 3-4 órára hűtőbe tesszük.

3. Legalább 15 cm-re az izzó parázs fölé állított rostra fektetve kb. 15 percig sütjük, közben a páclével kenegetjük, meg-megfordítjuk.

A friss hús letakarva, a hűtőszekrény leghidegebb polcára fektetve 3 napig eltartható.
Fűszeres dagadó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3282 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Rostonsültek Rostonsültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A lassú tűznél, a kerti tűzrakó parazsánál sütött húsféléknek különleges zamata, az így készült fogásoknak sajátos hangulata van. A hagyományos rostonsültek mellett ez a kötet a hozzájuk való salátákat, köreteket és a... bővebben...
Fűszeres dagadó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Rostonsültek Rostonsültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A lassú tűznél, a kerti tűzrakó parazsánál sütött húsféléknek különleges zamata, az így készült fogásoknak sajátos hangulata van. A hagyományos rostonsültek mellett ez a kötet a hozzájuk való salátákat, köreteket és a... bővebben...
van itthon