Ribizlibefőtt

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Ribizlibefőtt
Eszközök: fazék, szűrő, tűzhely
Adag: 1 adag (3 liter)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg ribizli
1 késhegynyi benzoesavas nátrium
10 dl víz

Elkészítés:

1. Nem túl érett, de már szép piros vagy áttetszően fehér, lehetőleg nagy szemű gyümölcsöt használjunk fel, aminek még apró a magja.

2. A ribizlit alaposan megmossuk több vízből, de óvatosan, mert törékeny. Szitán lecsurgatjuk és leszemezzük.

3. Közben a cukorból és vízből szirupot főzünk, a ribizliszemeket üvegekbe rakjuk, és felöntjük a forró sziruppal, pár percig állni hagyjuk, majd leöntjük róla a szirupot, ismét felforraljuk, belekeverjük a tartósítót, és ismét feltöltjük az üvegeket. Ezúttal lezárjuk őket, és 24 órára száraz gőzbe tesszük.

Készíthetjük fekete ribizliből vagy jostából (a fekete ribiszke és az egres keresztezése) is, érettebb, de nem túl érett gyümölcsből.

Ribizlibefőtt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 9487 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Télire finomat
Télire finomat
(Kossuth Kiadó, 1993)

A nyári és kora őszi hónapok ontják a sok zamatos és vitamindús gyümölcsöt, zöldségfélét. Érdemes a sok finomságból télire is megőrizni valamennyit. A két és félszáz receptet tartalmazó könyvecske különféle befőttek,... bővebben...
Ribizlibefőtt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Télire finomat
Télire finomat
(Kossuth Kiadó, 1993)

A nyári és kora őszi hónapok ontják a sok zamatos és vitamindús gyümölcsöt, zöldségfélét. Érdemes a sok finomságból télire is megőrizni valamennyit. A két és félszáz receptet tartalmazó könyvecske különféle befőttek,... bővebben...
lexikon