Indiai sertéskotlett

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Indiai sertéskotlett
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 szelet 3 cm vastag sertésborda
A pácléhez:
1 dl baracklé
2 kiskanál currypor
¼ kiskanál chilipor
1 evőkanál méz
1 evőkanál olaj
2 evőkanál fehérbor

Elkészítés:

1. A hússzeletekről a zsírt és a hártyát lefejtjük. A pácléhez a barackízt a baracklével, a borral, az olajjal, a mézzel és a chili- meg curryporral alaposan összekeverjük.

2. A húst tálba fektetjük, és a páclevet ráöntve, lefedve 60 percig szobahőmérsékleten pihentetjük.

3. A húst lecsepegtetjük, a páclevet megőrizzük. A szeleteket parázs fölött kb. 10 percig sütjük, közben egyszer-kétszer megfordítjuk, és a félretett páclével kenegetjük.

A sertéshúst csak rövid ideig szabad sütni, nehogy kiszáradjon, de azért átsüljön.
Ha a hús rózsaszínű, és csak kevés zsír van rajta, nyugodtan megvehetjük.
Teltebb, száraz, enyhén fűszeres, elegáns vörösbor illik hozzá.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Indiai sertéskotlett
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1579 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Rostonsültek Rostonsültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A lassú tűznél, a kerti tűzrakó parazsánál sütött húsféléknek különleges zamata, az így készült fogásoknak sajátos hangulata van. A hagyományos rostonsültek mellett ez a kötet a hozzájuk való salátákat, köreteket és a... bővebben...
Indiai sertéskotlett
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Rostonsültek Rostonsültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A lassú tűznél, a kerti tűzrakó parazsánál sütött húsféléknek különleges zamata, az így készült fogásoknak sajátos hangulata van. A hagyományos rostonsültek mellett ez a kötet a hozzájuk való salátákat, köreteket és a... bővebben...
most van szezonja