Mexikói marhaborda



Elkészítés:
1. A húsdarabot lábasba fektetjük, és a vizet, a cukrot, a fokhagymát meg a babérlevelet hozzáadjuk.
2. Felforraljuk, majd lefedve, kis lángon, a húst a levében időnként megforgatva, 30-45 percig főzzük.
3. A mártáshoz a kétféle hagymát az olajban puhára pároljuk, majd a paradicsompürét, az ecetet, a cukrot, a chiliport, az oreganót meg a Piros Aranyat hozzáadjuk.
4. Lefedve, de időnként megkeverve 5 percig főzzük; melegen tartjuk.
5. A húst a főzőlevéből kiemeljük, és nemcsak lecsepegtetjük, de papírtörülközővel le is itatjuk. A parázs fölé legalább 12 cm távolságra fektetett roston 10-15 perc alatt szép barnára sütjük, időnként a mártással megkenjük, és megfordítjuk.