Mexikói marhaborda

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Mexikói marhaborda
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 dkg barna cukor
150 dkg marhaborda
1 gerezd zúzott fokhagyma
3 dl víz
A mártáshoz:
1 evőkanál chilipor
1 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál almaecet
1 evőkanál olaj
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 nagyobb fej összevágott vöröshagyma
1 kiskanál oregánó
1 kiskanál őrölt kömény
1 kiskanál csípős Piros arany

Elkészítés:

1. A húsdarabot lábasba fektetjük, és a vizet, a cukrot, a fokhagymát meg a babérlevelet hozzáadjuk.

2. Felforraljuk, majd lefedve, kis lángon, a húst a levében időnként megforgatva, 30-45 percig főzzük.

3. A mártáshoz a kétféle hagymát az olajban puhára pároljuk, majd a paradicsompürét, az ecetet, a cukrot, a chiliport, az oreganót meg a Piros Aranyat hozzáadjuk.

4. Lefedve, de időnként megkeverve 5 percig főzzük; melegen tartjuk.

5. A húst a főzőlevéből kiemeljük, és nemcsak lecsepegtetjük, de papírtörülközővel le is itatjuk. A parázs fölé legalább 12 cm távolságra fektetett roston 10-15 perc alatt szép barnára sütjük, időnként a mártással megkenjük, és megfordítjuk.

Mexikói marhaborda
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2294 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Rostonsültek Rostonsültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A lassú tűznél, a kerti tűzrakó parazsánál sütött húsféléknek különleges zamata, az így készült fogásoknak sajátos hangulata van. A hagyományos rostonsültek mellett ez a kötet a hozzájuk való salátákat, köreteket és a... bővebben...
Mexikói marhaborda
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Rostonsültek Rostonsültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A lassú tűznél, a kerti tűzrakó parazsánál sütött húsféléknek különleges zamata, az így készült fogásoknak sajátos hangulata van. A hagyományos rostonsültek mellett ez a kötet a hozzájuk való salátákat, köreteket és a... bővebben...
pinterest