Tahinás rablóhús

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tahinás rablóhús
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
75 dkg fiatal, kockára vágott bárányhús
1 db citrom leve
A mártáshoz:
1 dl tahina
1 csokor összevágott petrezselyemzöld
¼ kiskanál őrölt kömény
1 késhegynyi pirospaprika
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 késhegynyi cayenne-bors
2 dl sovány joghurt
A salátához:
3 db kockára vágott paradicsom
1 csokor összevágott petrezselyem
1 db hosszában félbevágott, szeletelt kígyóuborka
4 szál összevágott újhagyma
A tálaláshoz:
igény szerint friss, ropogós zsemle

Elkészítés:

1. A húsdarabokat megolajozott nyársra húzzuk.

2. Az uborkát a paradicsommal, az újhagymával és a petrezselyem felével összekeverjük, hűtőbe tesszük.

3. A nyársakat a rostra fektetjük, és időnként megfordítva 10-12 percig sütjük. Közben az olajjal meg-megkenegetjük, nehogy a hús kiszáradjon.

4. A mártáshoz a tahinát a joghurttal, a fokhagymával, a maradék petrezselyemmel meg a fűszerekkel összekeverjük.

5. A húst a mártással és az uborkasalátával tálaljuk, friss, ropogós zsemlét adunk hozzá.

A bárányból készült nyársat citromlével és kaporral ízesített olajjal is kenegethetjük sütés közben.
Tahinás rablóhús
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 824 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Rostonsültek Rostonsültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A lassú tűznél, a kerti tűzrakó parazsánál sütött húsféléknek különleges zamata, az így készült fogásoknak sajátos hangulata van. A hagyományos rostonsültek mellett ez a kötet a hozzájuk való salátákat, köreteket és a... bővebben...
Tahinás rablóhús
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Rostonsültek Rostonsültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A lassú tűznél, a kerti tűzrakó parazsánál sütött húsféléknek különleges zamata, az így készült fogásoknak sajátos hangulata van. A hagyományos rostonsültek mellett ez a kötet a hozzájuk való salátákat, köreteket és a... bővebben...
van itthon