Bifsztek tormás Béarnaise-mártással

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Bifsztek tormás Béarnaise-mártással
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 szelet marhabélszín
3 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál olaj
A mártáshoz:
2 szál összevágott újhagyma
2 evőkanál víz
2 evőkanál enyhe ecet
13 dkg olvasztott vaj
1 evőkanál ecetes torma

Elkészítés:

1. A 3 cm vastag szeletekre vágott húsról minden hártyát lebontunk, és a fokhagymával ízesített olajjal megkenjük. Ha közepesre akarjuk sütni, akkor a grillre fektetve mindkét oldalát 6-8 percig sütjük. Tormás Béarnaise-mártással kínáljuk.

2. A mártáshoz az összevagdalt újhagymát a vízzel higított ecetben felforraljuk, majd fedő nélkül a felére besűrítjük. Utána leszűrjük, és a hagymát kidobjuk.

3. A tojássárgát a turmixgépben az ecettel apránként simára verjük, majd az olvasztott vajjal turmixoljuk. A végén az ecetes tormát is hozzáadjuk, és még fél percig pépesítjük.

A roston fekvő pecsenyét mindig csipesszel, és nem villával fordítjuk meg, mert ha beleszúrunk, a lyukon az értékes nedvek kifolynak, a hús pedig szárazzá, rágóssá válik.
Fűszeres, erőteljes ízű, igen testes, száraz, karakteres vörösbor illik hozzá.
Kiváló, igen testes, elegáns száraz vörösbor illik hozzá.
Bifsztek tormás Béarnaise-mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1627 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Rostonsültek Rostonsültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A lassú tűznél, a kerti tűzrakó parazsánál sütött húsféléknek különleges zamata, az így készült fogásoknak sajátos hangulata van. A hagyományos rostonsültek mellett ez a kötet a hozzájuk való salátákat, köreteket és a... bővebben...
Bifsztek tormás Béarnaise-mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Rostonsültek Rostonsültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A lassú tűznél, a kerti tűzrakó parazsánál sütött húsféléknek különleges zamata, az így készült fogásoknak sajátos hangulata van. A hagyományos rostonsültek mellett ez a kötet a hozzájuk való salátákat, köreteket és a... bővebben...
lexikon