Bifsztek tormás Béarnaise-mártással
Elkészítési idő:
55 perc
Munkaidő: 40 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
átlagos ár



Adag: 6 főre
A mártáshoz:
Elkészítés:
1. A 3 cm vastag szeletekre vágott húsról minden hártyát lebontunk, és a fokhagymával ízesített olajjal megkenjük. Ha közepesre akarjuk sütni, akkor a grillre fektetve mindkét oldalát 6-8 percig sütjük. Tormás Béarnaise-mártással kínáljuk.
2. A mártáshoz az összevagdalt újhagymát a vízzel higított ecetben felforraljuk, majd fedő nélkül a felére besűrítjük. Utána leszűrjük, és a hagymát kidobjuk.
3. A tojássárgát a turmixgépben az ecettel apránként simára verjük, majd az olvasztott vajjal turmixoljuk. A végén az ecetes tormát is hozzáadjuk, és még fél percig pépesítjük.
A roston fekvő pecsenyét mindig csipesszel, és nem villával fordítjuk meg, mert ha beleszúrunk, a lyukon az értékes nedvek kifolynak, a hús pedig szárazzá, rágóssá válik.
Fűszeres, erőteljes ízű, igen testes, száraz, karakteres vörösbor illik hozzá.
Kiváló, igen testes, elegáns száraz vörösbor illik hozzá.