Spanyol paella

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Spanyol paella
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 db héjas fekete kagyló
150 dkg darabolt csirke
6 szál sáfrány
40 dkg garnélarák
2 gerezd apróra vágott fokhagyma
1 evőkanál olívaolaj
1 fej közepes méretű, apróra vágott vöröshagyma
8 dl víz
2 db kimagozott, kockára vágott paradicsompaprika
igény szerint száraz fehérbor
vagy
igény szerint víz

Elkészítés:

1. A csirkedarabokat nagy tűzálló tálban az olajon a fokhagymával együtt megpirítjuk (1. kép) és előmelegített tálra átszedjük.

2. A hagymát a visszamaradt zsiradékban megfonnyasztjuk, a rizst beleöntjük, és kevergetve aranysárgára pirítjuk (2. kép). A vízzel felöntjük, és a húsleveskockát meg a sáfrányt hozzáadjuk (3. kép). Felforraljuk, majd a fokhagymás csirkedarabokat beletéve befedjük.

3. Közepes hőfokú (190 °C-os) sütőben 45 percig sütjük. Utána a rákot, 2,5 cm-es kockákra vágott paradicsompaprikát és a zöldborsót hozzáadjuk, és még 15 percig sütjük.

4. Közben a kagylókat kefével alaposan megsikáljuk (4. kép), majd vízben vagy borban fedő alatt addig főzzük, amíg a kagylók ki nem nyílnak. Azokat a kagylókat, amelyek maguktól nem nyílnak ki, sose együk meg.

5. Tálaláskor a rizst villával összekeverjük, és a kagylókkal koronázva visszük az asztalra.

Spanyol paella Spanyol paella Spanyol paella Spanyol paella
Spanyol paella
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2022 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csábító csirkefalatok Csábító csirkefalatok
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Akár hétköznapi fogásról, akár ünnepi ebédről vagy vacsoráról legyen szó, kötetünk minden alkalomra kínál recepteket. Amellett, hogy lépésről lépésre mutatja be az ételek sülését-főzését, jó tanácsokkal szolgál a... bővebben...
Spanyol paella
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csábító csirkefalatok Csábító csirkefalatok
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Akár hétköznapi fogásról, akár ünnepi ebédről vagy vacsoráról legyen szó, kötetünk minden alkalomra kínál recepteket. Amellett, hogy lépésről lépésre mutatja be az ételek sülését-főzését, jó tanácsokkal szolgál a... bővebben...
google+