Spanyol paella



Elkészítés:
1. A csirkedarabokat nagy tűzálló tálban az olajon a fokhagymával együtt megpirítjuk (1. kép) és előmelegített tálra átszedjük.
2. A hagymát a visszamaradt zsiradékban megfonnyasztjuk, a rizst beleöntjük, és kevergetve aranysárgára pirítjuk (2. kép). A vízzel felöntjük, és a húsleveskockát meg a sáfrányt hozzáadjuk (3. kép). Felforraljuk, majd a fokhagymás csirkedarabokat beletéve befedjük.
3. Közepes hőfokú (190 °C-os) sütőben 45 percig sütjük. Utána a rákot, 2,5 cm-es kockákra vágott paradicsompaprikát és a zöldborsót hozzáadjuk, és még 15 percig sütjük.
4. Közben a kagylókat kefével alaposan megsikáljuk (4. kép), majd vízben vagy borban fedő alatt addig főzzük, amíg a kagylók ki nem nyílnak. Azokat a kagylókat, amelyek maguktól nem nyílnak ki, sose együk meg.
5. Tálaláskor a rizst villával összekeverjük, és a kagylókkal koronázva visszük az asztalra.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |