Pikáns sült csirke



Elkészítés:
1. A csirkéket leöblítjük, majd leitatjuk. A mézet az összes többi hozzávalóval - a mandula és a koriander kivételével - összekeverjük.
2. Egy tűzálló tálat akkora alufólialappal bélelünk ki, hogy majd a csirkékre hajtva befedje azokat. A csirkéket a fóliára fektetjük, és a belsejükbe töltjük a mézes keveréket. A maradék mártással a szárnyasokat bevonjuk, a mandulaszeleteket rátapasztjuk.
3. A fóliát úgy hajtjuk a csirkékre, hogy a szélein összesodorhassuk, és 60 percre közepes hőfokú (180 °C-os) sütőbe tesszük. Utána a fóliát széthajtva a pecsenyét a levével meglocsoljuk.
4. Most már borító nélkül még 30 percig sütjük, időnként a levével meglocsoljuk, hogy a végén szép piros legyen. A sütőből kivéve 5 percig pihentetjük, csak utána daraboljuk fel. Ha van, friss korianderágacskával díszítve tálaljuk.