Pikáns sült csirke

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Pikáns sült csirke
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 db 50 dkg-os csirke
6 szem hámozott, szeletelt mandula
1 csipet cayenne-bors
1 kiskanál
2 evőkanál olaj
1 evőkanál citromlé
2 kiskanál kardamom
3 evőkanál méz
A díszítéshez:
ízlés szerint friss korianderzöld

Elkészítés:

1. A csirkéket leöblítjük, majd leitatjuk. A mézet az összes többi hozzávalóval - a mandula és a koriander kivételével - összekeverjük.

2. Egy tűzálló tálat akkora alufólialappal bélelünk ki, hogy majd a csirkékre hajtva befedje azokat. A csirkéket a fóliára fektetjük, és a belsejükbe töltjük a mézes keveréket. A maradék mártással a szárnyasokat bevonjuk, a mandulaszeleteket rátapasztjuk.

3. A fóliát úgy hajtjuk a csirkékre, hogy a szélein összesodorhassuk, és 60 percre közepes hőfokú (180 °C-os) sütőbe tesszük. Utána a fóliát széthajtva a pecsenyét a levével meglocsoljuk.

4. Most már borító nélkül még 30 percig sütjük, időnként a levével meglocsoljuk, hogy a végén szép piros legyen. A sütőből kivéve 5 percig pihentetjük, csak utána daraboljuk fel. Ha van, friss korianderágacskával díszítve tálaljuk.

Könnyebben meghámozható a mandula, ha leforrázzuk, majd 2-3 percig állni hagyjuk a vízben.
A grillezni vagy rántani való csirke kb. hathetes legyen, és a súlya ne haladja meg a fél kg-ot. A sütni való ne legyen több hat hónaposnál, de a főzni való 18 hónapos, vagy annál idősebb is lehet.
Pikáns sült csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1412 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csábító csirkefalatok Csábító csirkefalatok
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Akár hétköznapi fogásról, akár ünnepi ebédről vagy vacsoráról legyen szó, kötetünk minden alkalomra kínál recepteket. Amellett, hogy lépésről lépésre mutatja be az ételek sülését-főzését, jó tanácsokkal szolgál a... bővebben...
Pikáns sült csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csábító csirkefalatok Csábító csirkefalatok
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Akár hétköznapi fogásról, akár ünnepi ebédről vagy vacsoráról legyen szó, kötetünk minden alkalomra kínál recepteket. Amellett, hogy lépésről lépésre mutatja be az ételek sülését-főzését, jó tanácsokkal szolgál a... bővebben...
bevásárlólista