Rokfortos csirke

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Rokfortos csirke
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db lebőrözött, kicsontozott csirkemell
vagy
10 dkg márványsajt
1 csokor összevágott petrezselyemzöld
1 csokor összevágott snidling
4 dkg liszt
1 db simára kevert tojás
8 dkg zsemlemorzsa
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
A sütéshez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. A csirkeszeleteket deszkára fektetjük, erősen kiverjük és snidlinggel meg petrezselyemmel megszórjuk. A sajtot 4 darabra vágjuk, és egy -egy hússzeletbe belegöngyöljük, ha kell, fogvájóval meg is tűzzük.

2. A tekercseket kissé megsózzuk, frissen őrölt borssal ízesített lisztbe forgatjuk, a fölösleges lisztet lerázzuk róla. Utána a tojásba, majd a zsemlemorzsába forgatjuk, és 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük.

3. Egy nagy serpenyőben bőven forrósítunk olajat, és a hústekercseket beletéve erős lángon körös-körül 5 perc alatt szép pirosra sütjük. Papírtörölközőn a fölösleges olajat leitatjuk, majd azon forrón párolt zöldséggel tálaljuk.

Rokfort helyett brie vagy camembert sajtot is göngyölhetünk a hússzeletekbe.
Rokfortos csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4642 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csábító csirkefalatok Csábító csirkefalatok
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Akár hétköznapi fogásról, akár ünnepi ebédről vagy vacsoráról legyen szó, kötetünk minden alkalomra kínál recepteket. Amellett, hogy lépésről lépésre mutatja be az ételek sülését-főzését, jó tanácsokkal szolgál a... bővebben...
Rokfortos csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csábító csirkefalatok Csábító csirkefalatok
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Akár hétköznapi fogásról, akár ünnepi ebédről vagy vacsoráról legyen szó, kötetünk minden alkalomra kínál recepteket. Amellett, hogy lépésről lépésre mutatja be az ételek sülését-főzését, jó tanácsokkal szolgál a... bővebben...
recept beküldése