Ördögcsirke
Elkészítési idő:
110 perc
Munkaidő: 25 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A paradicsomlevet a friss paradicsommal, a paradicsompürével, a borral, az olajjal, a Worcestershire- és a Tabasco-mártással, valamint a fűszerekkel összekeverjük. A hús vastagabb részeit kis éles késsel behasítjuk, és tálba rakva a páclével leöntjük. 60 percig hűtjük, a húst a páclében meg-megforgatjuk.
2. Rostra fektetve kb. 25 percig sütjük, közben forgatjuk, és a páclével kenegetjük.
Salátával és friss kenyérrel kínáljuk.
A grillezni vagy rántani való csirke kb. hathetes legyen, és a súlya ne haladja meg a fél kg-ot. A sütni való ne legyen több hat hónaposnál, de a főzni való 18 hónapos, vagy annál idősebb is lehet.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.