Ördögcsirke

Elkészítési idő: 110 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Ördögcsirke
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 kisebb 50 dkg-os csirke
1 db hámozott, apróra vágott paradicsom
1 és ¼ dl paradicsompüré
2 evőkanál vörösbor
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál paradicsompüré
2 kiskanál Worcestershire szósz
¼ kiskanál szárított zöldfűszer
pár csepp Tabasco-szósz
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A paradicsomlevet a friss paradicsommal, a paradicsompürével, a borral, az olajjal, a Worcestershire- és a Tabasco-mártással, valamint a fűszerekkel összekeverjük. A hús vastagabb részeit kis éles késsel behasítjuk, és tálba rakva a páclével leöntjük. 60 percig hűtjük, a húst a páclében meg-megforgatjuk.

2. Rostra fektetve kb. 25 percig sütjük, közben forgatjuk, és a páclével kenegetjük.

Salátával és friss kenyérrel kínáljuk.

A grillezni vagy rántani való csirke kb. hathetes legyen, és a súlya ne haladja meg a fél kg-ot. A sütni való ne legyen több hat hónaposnál, de a főzni való 18 hónapos, vagy annál idősebb is lehet.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Ördögcsirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2183 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csábító csirkefalatok Csábító csirkefalatok
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Akár hétköznapi fogásról, akár ünnepi ebédről vagy vacsoráról legyen szó, kötetünk minden alkalomra kínál recepteket. Amellett, hogy lépésről lépésre mutatja be az ételek sülését-főzését, jó tanácsokkal szolgál a... bővebben...
Ördögcsirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csábító csirkefalatok Csábító csirkefalatok
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Akár hétköznapi fogásról, akár ünnepi ebédről vagy vacsoráról legyen szó, kötetünk minden alkalomra kínál recepteket. Amellett, hogy lépésről lépésre mutatja be az ételek sülését-főzését, jó tanácsokkal szolgál a... bővebben...
bevásárlólista