Áfonyás csirkeszárny

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Áfonyás csirkeszárny
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
150 dkg csirkeszárny
másfél dl narancslekvár
5 evőkanál enyhe ecet
ízlés szerint frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. A kétféle lekvárt, a mártást meg a fűszereket összekeverjük, és a megtisztított szárnyakat beleforgatjuk. Lefedve 120 percre (vagy egy éjszakára) a hűtőszekrénybe tesszük, de közben a húsdarabokat időnként megforgatjuk.

2. A lecsöpögtetett húsdarabokat a parázstól legalább 15 cm távolságra lévő rostra fektetjük, és 15-20 percig sütjük.

3. Utána a páclével meg-megkenve még 10 percig a roston hagyjuk, hogy teljesen megpuhuljon, szépen megpiruljon.

A szárnyakat a sütőben is megsüthetjük. 180 °C-os hőfokon 40 perc alatt elkészül. A húst a pácléből kiemelve tepsire fektetjük, egy kevés vizet öntünk alá, és lefedve, időnként a páclével megkenve pároljuk. Az utolsó 10 percben a fedőt levéve ropogós pirosra sütjük.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Áfonyás csirkeszárny
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1666 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csábító csirkefalatok Csábító csirkefalatok
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Akár hétköznapi fogásról, akár ünnepi ebédről vagy vacsoráról legyen szó, kötetünk minden alkalomra kínál recepteket. Amellett, hogy lépésről lépésre mutatja be az ételek sülését-főzését, jó tanácsokkal szolgál a... bővebben...
Áfonyás csirkeszárny
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csábító csirkefalatok Csábító csirkefalatok
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Akár hétköznapi fogásról, akár ünnepi ebédről vagy vacsoráról legyen szó, kötetünk minden alkalomra kínál recepteket. Amellett, hogy lépésről lépésre mutatja be az ételek sülését-főzését, jó tanácsokkal szolgál a... bővebben...
most van szezonja