Ananászos serpenyős csirke

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Ananászos serpenyős csirke
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 db lebőrözött, kicsontozott csirkemell
45 dkg darabos ananászkonzerv
2 szál darabolt zellerszár
2 evőkanál narancslekvár
3 dkg vaj
6 szem hámozott mandula
1 evőkanál olaj
1 evőkanál összevágott mentalevél
1 db kimagozott, kockára vágott paradicsompaprika
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A vajat wokban (vagy teflonserpenyőben) felolvasztjuk, a mandulát megpirítjuk benne, majd szűrőlapáttal tányérra kiszedjük.

2. Az olajat az edénybe öntjük, és a csíkokra vágott húst 3-4 percig sütjük benne, megsózzuk.

3. A paprikacsíkokat, a leszűrt ananászt és a zellert belekeverjük. A lekvárt az ananászlével összekeverjük, a húsra öntjük. Addig melegítjük, amíg a dzsem fel nem olvad.

4. A mandulát beleszórjuk, jól összekeverjük, és rizzsel körítve azon forrón tálaljuk.

Ha egész csirkét vettünk, ajánlatos megmosni, a nedvességet leitatni róla, és ha a recept úgy kívánja, feldarabolni. Folpackba csomagolva tegyük a hűtőbe.
A nyers csirkét a hűtőszekrény leghidegebb polcán 2 napig eltarthatjuk, de tovább nem.
Ananászos serpenyős csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2115 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csábító csirkefalatok Csábító csirkefalatok
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Akár hétköznapi fogásról, akár ünnepi ebédről vagy vacsoráról legyen szó, kötetünk minden alkalomra kínál recepteket. Amellett, hogy lépésről lépésre mutatja be az ételek sülését-főzését, jó tanácsokkal szolgál a... bővebben...
Ananászos serpenyős csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csábító csirkefalatok Csábító csirkefalatok
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Akár hétköznapi fogásról, akár ünnepi ebédről vagy vacsoráról legyen szó, kötetünk minden alkalomra kínál recepteket. Amellett, hogy lépésről lépésre mutatja be az ételek sülését-főzését, jó tanácsokkal szolgál a... bővebben...
hírlevél