Csirkés káposztatekercsek

Elkészítési idő: 95 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csirkés káposztatekercsek
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A mártáshoz:
2 és fél dl paradicsomlé
3 dl tejföl
1 gerezd zúzott fokhagyma
½ kiskanál kristálycukor
1 késhegynyi oregánó
ízlés szerint
A töltelékhez:
10 dkg főtt barna rizs
15 dkg tisztított, összevágott gomba
1 fej összevágott vöröshagyma
1 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A töltelékhez a hagymát az olajon megpároljuk, majd a húst meg a gombát beleforgatjuk. Erős lángon a húst barnára pirítjuk, közben az összeragadt darabkákat villával szétbontjuk. Kihűtjük, és a zsiradékot a tetejéről leszedjük.

2. A rizst hozzáadjuk, a tojásfehérjével, sóval, borssal összekeverjük.

3. A káposztaleveleket 1-2 percre lobogó forró sós vízben megabáljuk. Lecsöpögtetve a vastag erüket kivágjuk.

4. A mártáshoz valókat jól összekeverjük.

5. Minden levélre kiskanálnyi tölteléket rakunk, és a két szélüket ráhajtva összegöngyöljük. kép), fogvájóval megtűzzük.

6. A göngyölegeket szorosan egymás mellé tűzálló edénybe fektetjük, és a mártással leöntjük. Közepes hőfokon kb. 60 percig sütjük. Párolt zöldséggel vagy salátával tálaljuk.

Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Csirkés káposztatekercsek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1099 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csábító csirkefalatok Csábító csirkefalatok
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Akár hétköznapi fogásról, akár ünnepi ebédről vagy vacsoráról legyen szó, kötetünk minden alkalomra kínál recepteket. Amellett, hogy lépésről lépésre mutatja be az ételek sülését-főzését, jó tanácsokkal szolgál a... bővebben...
Csirkés káposztatekercsek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csábító csirkefalatok Csábító csirkefalatok
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Akár hétköznapi fogásról, akár ünnepi ebédről vagy vacsoráról legyen szó, kötetünk minden alkalomra kínál recepteket. Amellett, hogy lépésről lépésre mutatja be az ételek sülését-főzését, jó tanácsokkal szolgál a... bővebben...
recepttár