Csirkés káposztatekercsek



Elkészítés:
1. A töltelékhez a hagymát az olajon megpároljuk, majd a húst meg a gombát beleforgatjuk. Erős lángon a húst barnára pirítjuk, közben az összeragadt darabkákat villával szétbontjuk. Kihűtjük, és a zsiradékot a tetejéről leszedjük.
2. A rizst hozzáadjuk, a tojásfehérjével, sóval, borssal összekeverjük.
3. A káposztaleveleket 1-2 percre lobogó forró sós vízben megabáljuk. Lecsöpögtetve a vastag erüket kivágjuk.
4. A mártáshoz valókat jól összekeverjük.
5. Minden levélre kiskanálnyi tölteléket rakunk, és a két szélüket ráhajtva összegöngyöljük. kép), fogvájóval megtűzzük.
6. A göngyölegeket szorosan egymás mellé tűzálló edénybe fektetjük, és a mártással leöntjük. Közepes hőfokon kb. 60 percig sütjük. Párolt zöldséggel vagy salátával tálaljuk.