Tejfölös csirkelepény

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Tejfölös csirkelepény
Adag: 1 tepsi (6 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A kenéshez:
1 db simára kevert tojás
A tésztához:
3 evőkanál tejföl
18 dkg darabolt vaj
38 dkg finomliszt
1 késhegynyi
A töltelékhez:
1 csokor kisebb csokor petrezselyemzöld
8 dkg reszelt ementáli sajt
6 dkg vaj
1 nagyobb fej összevágott vöröshagyma
1 csokor snidling
1 evőkanál friss rozmaring
15 dkg tisztított, összevágott gomba
1 és ¼ dl víz
2 db simára kevert tojás
3 dkg puha, morzsolt fehérkenyér
ízlés szerint frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. A tésztához a lisztet a vajjal összemorzsoljuk. A tejfölt a tojássárgával meg a csipetnyi sóval simára keverjük, és a vajas liszttel rugalmas tésztává gyúrjuk. Kidolgozzuk, majd folpackba csomagolva egy órára hűtőszekrénybe tesszük.

2. A töltelékhez a hagymát a vajban megfonnyasztjuk, majd a darált húst beleforgatva kevergetve megsütjük. Az összetapadt húsdarabokat villával szétbontjuk. A leveskockát forró vízben feloldjuk, a gombát hozzáadjuk, és a petrezselyemmel meg a borssal megszórjuk. Időnként megkeverve felforraljuk, majd fedő nélkül kb. 20 percig kis lángon a tűzön hagyjuk, ezalatt a fölösleges leve elpárolog. Az összemorzsolt kenyérbelet beleforgatjuk, és hagyjuk kihűlni.

3. Az egész tojásokat a sajttal meg a petrezselyemmel összekeverjük, és a húsvagdalékhoz adjuk.

4. A tészta felét meglisztezett deszkán akkora lappá nyújtjuk, hogy egy kizsírozott, közepes nagyságú (28 x 18 cm-es) tepsi alját és oldalát kibélelhessük vele. A tölteléket belesimítjuk, a tészta peremét tojással megkenjük.

5. A maradék tészta háromnegyed részét akkora lappá nyújtjuk, hogy a tölteléket teljesen betakarja, tojással megkenjük. A maradék tésztát vékony rudakká sodorva rács alakban a tetejére fektetjük, és ezt is tojással kenjük. A felső tésztalapot megszurkáljuk, hogy a töltelékből a sülés során képződő gőz elillanhasson.

6. A tésztát közepes hőfokú (180 °C-os) sütőben 45 perc alatt szép pirosra sütjük. Ha kész, 5-10 percig pihentetjük, majd kockákra vágva rakjuk tálra.

Tejfölös csirkelepény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1772 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csábító csirkefalatok Csábító csirkefalatok
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Akár hétköznapi fogásról, akár ünnepi ebédről vagy vacsoráról legyen szó, kötetünk minden alkalomra kínál recepteket. Amellett, hogy lépésről lépésre mutatja be az ételek sülését-főzését, jó tanácsokkal szolgál a... bővebben...
Tejfölös csirkelepény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csábító csirkefalatok Csábító csirkefalatok
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Akár hétköznapi fogásról, akár ünnepi ebédről vagy vacsoráról legyen szó, kötetünk minden alkalomra kínál recepteket. Amellett, hogy lépésről lépésre mutatja be az ételek sülését-főzését, jó tanácsokkal szolgál a... bővebben...
pinterest