Csirke Stroganoff módra

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csirke Stroganoff módra
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 db kicsontozott, szeletelt csirke felsőcomb
25 dkg tisztított, szeletelt gomba
1 csokor összevágott petrezselyemzöld
1 kis doboz paradicsompüré
3 dkg vaj
2 evőkanál olaj
2 fej vékonyra szeletelt vöröshagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 kiskanál pirospaprika
2 és fél dl tejföl
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A vajat az olajjal megforrósítjuk, és a vöröshagymát meg a fokhagymát puhára pároljuk benne.

2. A hússzeletek mindkét oldalát megsütjük, majd a gombát és a pirospaprikát is hozzáadva, megsózva 3-4 percig pároljuk.

3. A tejfölt a paradicsompürével és a borssal elkeverve hozzáöntjük, s az egészet alaposan átmelegítjük. Petrezselyemmel megszórva, főtt tésztával vagy rizzsel tálaljuk.

Ha előre dolgoztunk, és a csirkét tálaláskor fel akarjuk melegíteni, a kész húst gyorsan hűtsük ki: a serpenyőt állítsuk jeges vízbe, majd lefedve tegyük a hűtőszekrénybe. Ha szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni, az ételben elszaporodhatnak a baktériumok.
Csirke Stroganoff módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 7038 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csábító csirkefalatok Csábító csirkefalatok
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Akár hétköznapi fogásról, akár ünnepi ebédről vagy vacsoráról legyen szó, kötetünk minden alkalomra kínál recepteket. Amellett, hogy lépésről lépésre mutatja be az ételek sülését-főzését, jó tanácsokkal szolgál a... bővebben...
Csirke Stroganoff módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csábító csirkefalatok Csábító csirkefalatok
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Akár hétköznapi fogásról, akár ünnepi ebédről vagy vacsoráról legyen szó, kötetünk minden alkalomra kínál recepteket. Amellett, hogy lépésről lépésre mutatja be az ételek sülését-főzését, jó tanácsokkal szolgál a... bővebben...
pinterest