Parmezános csirke paradicsommártással

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Parmezános csirke paradicsommártással
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A paradicsommártáshoz:
45 dkg darabolt hámozottparadicsom-konzerv
vagy
45 dkg kockára vágott paradicsom
½ kiskanál oregánó
3 evőkanál paradicsompüré
4 evőkanál vörösbor
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 fej összevágott vöröshagyma
1 evőkanál olaj
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt bors
A parmezános csirkéhez:
4 evőkanál olívaolaj
1 db tojás
2 evőkanál tej
12 dkg zsemlemorzsa
5 dkg reszelt parmezán sajt
4 db lebőrözött, kicsontozott csirkemell
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A mártáshoz a vöröshagymát az olajban megfonnyasztjuk, és a többi hozzávalót beletéve fedő nélkül 15 percig főzzük. Melegen tartjuk.

2. A tojást a tejjel simára keverjük. A sajt felét és a zsemlemorzsát egy másik tálkában elvegyítjük.

3. A kissé kivert mellszeleteket először kissé besózzuk, papírtörölközővel leitatjuk, és a tejes tojásba, majd a zsemlemorzsába forgatjuk. 15 percre a hűtőszekrénybe tesszük.

4. Az olaj felét megforrósítjuk, és két melldarabot beletéve mindkét felén ropogósra sütjük, majd papírtörölközőn leitatjuk. A serpenyőt ekkor papírtörölközővel kitöröljük, és a maradék olajat beleöntve a másik két húst is megsütjük. A pecsenyét tálra rakva a meleg paradicsommártással leöntjük, és a maradék sajttal megszórjuk. Főtt spagettivel kínáljuk.

A bundázáshoz a lisztbe kedvelt fűszereinkből is rakhatunk. A húsdarabokat tojásba, illetve zsemlemorzsába forgatjuk, de a morzsához nemcsak sajtot, hanem darált mandulát, diót, finomra vágott zöld fűszert keverhetünk. A bundát a húsra nyomkodjuk. Ha dióféléket tettünk a morzsába, mindig enyhébb lángon süssük a húst, nehogy a bunda megkeseredjék, túlságosan barna legyen.
Parmezános csirke paradicsommártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1367 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csábító csirkefalatok Csábító csirkefalatok
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Akár hétköznapi fogásról, akár ünnepi ebédről vagy vacsoráról legyen szó, kötetünk minden alkalomra kínál recepteket. Amellett, hogy lépésről lépésre mutatja be az ételek sülését-főzését, jó tanácsokkal szolgál a... bővebben...
Parmezános csirke paradicsommártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csábító csirkefalatok Csábító csirkefalatok
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Akár hétköznapi fogásról, akár ünnepi ebédről vagy vacsoráról legyen szó, kötetünk minden alkalomra kínál recepteket. Amellett, hogy lépésről lépésre mutatja be az ételek sülését-főzését, jó tanácsokkal szolgál a... bővebben...
pinterest