Coq au vin

Kakas vörösborban

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Coq au vin
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 db lebőrözött kakascomb
5 dl vörösbor
2 kiskanál olaj
1 nagyobb fej összevágott vöröshagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
25 dkg apró szemű gomba
2 evőkanál kukoricaliszt
2 evőkanál víz
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A hagymát az olajban megpároljuk, majd a fokhagymát és a combokat beleforgatjuk. Kevergetve addig pirítjuk, amíg szép színt nem kapott, majd a húst szűrőlapáttal kivesszük, félretesszük.

2. A darált csirkehúst - vagy csirkesonka felvágottat - meg a gombát a visszamaradt pecsenyeléhez adva 1 percig sütjük. A húsdarabokat a fazékba visszatéve a borral felengedjük, megsózzuk és felforraljuk. Lefedve, kis lángon addig főzzük, amíg a csirke meg nem puhul (kb. 60 percig).

3. A kukoricalisztet a vízzel simára keverjük, és kevergetve apránként a boros mártáshoz öntjük. Élénken keverve még 3 percig forraljuk, ezalatt szépen besűrűsödik.

4. Tálalás előtt a petrezselyemmel megszórjuk. Rizzsel, salátával és friss kenyérrel kínáljuk.

Ha két nappal a fogyasztás előtt elkészítjük, és addig a hűtőszekrényben tároljuk, az íze különlegesen finommá, markánssá válik.
Ez a zamatos fogás a francia Provence tartomány leghíresebb gasztronómiai különlegessége.
Ha ezt az ételt akarjuk elkészíteni jobb, ha valóban kakast vásárolunk hozzá (nemcsak combokat!). A megfelelő korú kakas húsa nem fehér, hanem vörös - ezért is illik hozzá a vörösbor, amiben elkészítjük, míg a fehér húsú csirkéhez nem.
Coq au vin
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1425 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csábító csirkefalatok Csábító csirkefalatok
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Akár hétköznapi fogásról, akár ünnepi ebédről vagy vacsoráról legyen szó, kötetünk minden alkalomra kínál recepteket. Amellett, hogy lépésről lépésre mutatja be az ételek sülését-főzését, jó tanácsokkal szolgál a... bővebben...
Coq au vin
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csábító csirkefalatok Csábító csirkefalatok
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Akár hétköznapi fogásról, akár ünnepi ebédről vagy vacsoráról legyen szó, kötetünk minden alkalomra kínál recepteket. Amellett, hogy lépésről lépésre mutatja be az ételek sülését-főzését, jó tanácsokkal szolgál a... bővebben...
ételfotó