Csirkeszárny zöldfűszer-pácban

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csirkeszárny zöldfűszer-pácban
Adag: 3-4 főre (12 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A páchoz:
1 csokor összevágott petrezselyemzöld
½ csokor összevágott kapor
1 db citrom reszelt héja
2 evőkanál citromlé
5 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál fehérborecet
2 evőkanál fehérbor
3 gerezd zúzott fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A szárnyakat megmossuk, a csücsküket levágjuk, majd a forgójánál mindegyiket kettétörjük.

2. A fél szárnyakat az egyik csücsküknél megfogjuk, és a csontról a húst éles késsel úgy fejtjük le, hogy az a porcogós végén maradjon. A lelógó húst úgy tekerjük a vastagabb részre, hogy combnak nézzen ki.

3. A pácléhez valókat egy nagy kerámia- vagy üvegtálban alaposan összekeverjük, és a szárnyakat beleforgatjuk. Folpackkal letakarva egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

4. Másnap roston megsütjük, vagy a sütőben közepes hőfokon (180 °C-on) 30-35 perc alatt készítjük el.

Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Csirkeszárny zöldfűszer-pácban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1628 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csábító csirkefalatok Csábító csirkefalatok
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Akár hétköznapi fogásról, akár ünnepi ebédről vagy vacsoráról legyen szó, kötetünk minden alkalomra kínál recepteket. Amellett, hogy lépésről lépésre mutatja be az ételek sülését-főzését, jó tanácsokkal szolgál a... bővebben...
Csirkeszárny zöldfűszer-pácban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csábító csirkefalatok Csábító csirkefalatok
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Akár hétköznapi fogásról, akár ünnepi ebédről vagy vacsoráról legyen szó, kötetünk minden alkalomra kínál recepteket. Amellett, hogy lépésről lépésre mutatja be az ételek sülését-főzését, jó tanácsokkal szolgál a... bővebben...
facebook