Csirkelaksa

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csirkelaksa
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
7 és fél dl tej
2 db kicsontozott, csíkokra vágott csirkemell
25 dkg cérnametélt
vagy
25 dkg rizstészta
2 szál karikára vágott újhagyma
1 kiskanál őrölt koriander
12 dkg szójacsíra
2 evőkanál olaj
1 fej apróra vágott vöröshagyma
1 gerezd zúzott fokhagyma
2 db hegyes, összevágott csípős paprika
1 kiskanál kurkuma

Elkészítés:

1. A levest egy nagy fazékban felforraljuk, majd a csirkedarabokat belerakva takarék lángon 5 percig főzzük. A tűzről lehúzva, lefedve 5 percig állni hagyjuk.

2. A húst szűrőkanállal kiszedjük, a levest félretesszük.

3. A szójacsírát fél percre forrásban lévő vízbe tesszük, leszűrjük, és ezt is félretesszük.

4. A tésztát vízzel leforrázzuk, és lefedve 10 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük.

5. A hagymát az olajban megpároljuk, a fokhagymát is beletéve még 1 percig pirítjuk. A paprikát, a kurkumát meg a koriandert beleszórjuk, és kis lángon fél percig kevergetjük.

6. A csirkelevesalappal apránként felöntjük, majd a tejet is beleöntjük. Fedő nélkül, időnként megkeverve kis lángon 15 percig főzzük.

7. A tányérokat kétharmad részig a tésztával megtöltjük, a csirkehúst meg a szójacsírát is elosztjuk rajta, és annyi levest öntünk rá, hogy éppen csak ellepje. Újhagymával díszítjük.

Rizs-cérnametélt a kínai szakboltokban kapható, de közönséges cérnametéltet is vehetünk helyette. Ha nincs friss csípős paprikánk, szárított cseresznyepaprika is jó bele.

Csirke alapleves

Kép nélkül
75 dkg csirkecsont
40 dl víz
1 csokor bouquet garni
6 szem bors
1 db kockára vágott zeller
1 szál kockára vágott sárgarépa
1 nagyobb fej kockára vágott vöröshagyma

1. A csirkecsontot és a farhátat apróra vágjuk, és a kockára vágott vöröshagymával, sárgarépával, zellerdarabbal együtt fazékba rakjuk. A borssal és a bouquet garnival fűszerezzük, (1. kép) és felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és 2-3 óráig kis lángon főzzük. A tetején képződő habot szűrőlapáttal időnként leszedjük (2. kép). Utána sűrű szűrőn átszűrjük, és kihűlni hagyjuk.

3. Egy éjjelen át hideg helyen állni hagyjuk, majd papírtörlővel a tetején képződött zsírt leszedjük (3. kép).

4. A levest félliternyire beforraljuk, és formába, esetleg a jégkockatartóba töltve megfagyasztjuk. Ahhoz, hogy 20 deciliter levest kapjunk, 15 deciliter vízzel fel kell hígítani.

Csirkelaksa
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1667 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csábító csirkefalatok Csábító csirkefalatok
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Akár hétköznapi fogásról, akár ünnepi ebédről vagy vacsoráról legyen szó, kötetünk minden alkalomra kínál recepteket. Amellett, hogy lépésről lépésre mutatja be az ételek sülését-főzését, jó tanácsokkal szolgál a... bővebben...
Csirkelaksa
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csábító csirkefalatok Csábító csirkefalatok
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Akár hétköznapi fogásról, akár ünnepi ebédről vagy vacsoráról legyen szó, kötetünk minden alkalomra kínál recepteket. Amellett, hogy lépésről lépésre mutatja be az ételek sülését-főzését, jó tanácsokkal szolgál a... bővebben...
cikkek