Csirkegombóc-leves

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csirkegombóc-leves
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db kicsontozott csirkemell
12 dkg zsemlemorzsa
2 db tojás
1 kisebb szál összevágott póréhagyma
1 fej összevágott vöröshagyma
2 szál összevágott sárgarépa
1 csokor összevágott petrezselyemzöld
1 kiskanál szemes bors
1 kiskanál kakukkfű
7 és fél dl csirkehúsleves
A díszítéshez:
pár szál petrezselyemzöld

Elkészítés:

1. A csirkét kis darabokra vágjuk. A tojásokat turmixgépben felverjük, majd a pórét beletéve pépesítjük. Ezután a vöröshagymával és a répával együtt turmixoljuk tovább. Végül a húst is beletesszük, és ha az is apró már, a keveréket egy tálba áttöltjük.

2. A zsemlemorzsát, a petrezselymet, a borsot meg a kakukkfüvet beleszórjuk, és alaposan összekeverjük. Két, hideg vízbe mártogatott evőkanál segítségével nagy galuskákat formázunk belőle, vékonyan megzsírozott tányérra egymás mellé fektetjük, és lefedjük, amíg valamennyivel el nem készültünk.

3. A galuskákat a forrásban lévő levesbe szedjük, felforraljuk, majd lefedve kis lángon még 10 percig főzzük. 6 leveses tányérba elosztva mindegyiket 1,5 dl húslevessel leöntve tálaljuk.

Ha nincs sok időnk a főzésre, a csirkelevesalapot leveskockából is készíthetjük.
A csirkelevesalap a hűtőszekrényben 1 hétig, a fagyasztóban 4 hónapig eltartható.

Csirke alapleves

Kép nélkül
75 dkg csirkecsont
40 dl víz
1 csokor bouquet garni
6 szem bors
1 db kockára vágott zeller
1 szál kockára vágott sárgarépa
1 nagyobb fej kockára vágott vöröshagyma

1. A csirkecsontot és a farhátat apróra vágjuk, és a kockára vágott vöröshagymával, sárgarépával, zellerdarabbal együtt fazékba rakjuk. A borssal és a bouquet garnival fűszerezzük, (1. kép) és felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és 2-3 óráig kis lángon főzzük. A tetején képződő habot szűrőlapáttal időnként leszedjük (2. kép). Utána sűrű szűrőn átszűrjük, és kihűlni hagyjuk.

3. Egy éjjelen át hideg helyen állni hagyjuk, majd papírtörlővel a tetején képződött zsírt leszedjük (3. kép).

4. A levest félliternyire beforraljuk, és formába, esetleg a jégkockatartóba töltve megfagyasztjuk. Ahhoz, hogy 20 deciliter levest kapjunk, 15 deciliter vízzel fel kell hígítani.

Csirkegombóc-leves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2604 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csábító csirkefalatok Csábító csirkefalatok
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Akár hétköznapi fogásról, akár ünnepi ebédről vagy vacsoráról legyen szó, kötetünk minden alkalomra kínál recepteket. Amellett, hogy lépésről lépésre mutatja be az ételek sülését-főzését, jó tanácsokkal szolgál a... bővebben...
Csirkegombóc-leves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csábító csirkefalatok Csábító csirkefalatok
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Akár hétköznapi fogásról, akár ünnepi ebédről vagy vacsoráról legyen szó, kötetünk minden alkalomra kínál recepteket. Amellett, hogy lépésről lépésre mutatja be az ételek sülését-főzését, jó tanácsokkal szolgál a... bővebben...
tippek, fortélyok