Édes-savanyú csirkesaláta

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Édes-savanyú csirkesaláta
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg szeletelt csirkefelvágott
15 dkg főtt, zsenge zöldborsó
15 dkg főtt laskagomba
15 dkg szójacsíra
1 szál tisztított, Julienre vágott sárgarépa
6 dkg kesudió
vagy
6 dkg hámozott mandula
A mártáshoz:
1 és ¼ dl olívaolaj
2 evőkanál fehérborecet
pár csepp Tabasco-szósz

Elkészítés:

1. A szójacsírát a tál egyik szélére halmozzuk, majd a felvágott szeleteket és a többi hozzávalót is a tálra rendezzük.

2. A mártás valamennyi hozzávalóját jól záródó edénybe töltjük, és alaposan összerázzuk.

3. Közvetlenül tálalás előtt a mártást a salátára locsoljuk. Sós vízben főtt újburgonya illik hozzá.

A laskagomba helyett csiperkét is tehetünk a salátába, ezt előtte csak 3-4 percig főzzük ecetes vízben.
Ha nem találunk friss szójacsírát, konzervet is vehetünk hozzá, de alaposan csöpögtessük le.
Édes-savanyú csirkesaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1890 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csábító csirkefalatok Csábító csirkefalatok
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Akár hétköznapi fogásról, akár ünnepi ebédről vagy vacsoráról legyen szó, kötetünk minden alkalomra kínál recepteket. Amellett, hogy lépésről lépésre mutatja be az ételek sülését-főzését, jó tanácsokkal szolgál a... bővebben...
Édes-savanyú csirkesaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csábító csirkefalatok Csábító csirkefalatok
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Akár hétköznapi fogásról, akár ünnepi ebédről vagy vacsoráról legyen szó, kötetünk minden alkalomra kínál recepteket. Amellett, hogy lépésről lépésre mutatja be az ételek sülését-főzését, jó tanácsokkal szolgál a... bővebben...
szótár