Marokkói csirkesaláta

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Marokkói csirkesaláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg főtt, lebőrözött csirke
3 db narancs
12 db kimagozott, félbevágott datolya
¼ kiskanál garam masala
6 db vékonyra szeletelt hónapos retek
3 dkg tisztított, félbevágott mandula
2 evőkanál citromlé
2 evőkanál olívaolaj
¼ kiskanál őrölt fahéj
ízlés szerint frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. A kicsontozott csirkét vékony csíkokra vágjuk. A narancsot megtisztítjuk, kimagozzuk, és vékony karikákra szeljük.

2. A csirkét a naranccsal, a datolyával, a retekkel és a mandulával összekeverjük.

3. A citromlevet az olajjal meg a fűszerekkel simára keverjük, a borsot beledaráljuk. A salátára öntve jól összekeverjük, és azonnal tálaljuk.

A salátához a csirkét mindig lebőrözzük, kicsontozzuk, és a húsát falatnyi darabokra vágjuk.
A csirkét előző nap megfőzhetjük, kihűtjük és a felhasználásig hűtőszekrényben tároljuk.
Marokkói csirkesaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1280 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csábító csirkefalatok Csábító csirkefalatok
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Akár hétköznapi fogásról, akár ünnepi ebédről vagy vacsoráról legyen szó, kötetünk minden alkalomra kínál recepteket. Amellett, hogy lépésről lépésre mutatja be az ételek sülését-főzését, jó tanácsokkal szolgál a... bővebben...
Marokkói csirkesaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csábító csirkefalatok Csábító csirkefalatok
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Akár hétköznapi fogásról, akár ünnepi ebédről vagy vacsoráról legyen szó, kötetünk minden alkalomra kínál recepteket. Amellett, hogy lépésről lépésre mutatja be az ételek sülését-főzését, jó tanácsokkal szolgál a... bővebben...
hírlevél