Diós húsos tekercs szilvamártással

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Diós húsos tekercs szilvamártással
Adag: 1 tepsi (32 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dkg darált dió
2 csomag réteslap
2 kiskanál gyömbér
1 evőkanál szójaszósz
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 kiskanál flekkenfűszer
10 dkg olvasztott vaj
A szilvamártáshoz:
80 dkg kimagozott aszalt szilva
½ kiskanál chiliszósz
¼ kiskanál gyömbérpor
1 kiskanál szójaszósz

Elkészítés:

1. A sütőt közepes hőfokúra (180 °C-ra) bemelegítjük. A darált húst teflonserpenyőben, kevergetve barnára sütjük, a húsdarabkákat villával szétbontjuk. Gyömbérrel, szójaszósszal, fokhagymával és flekkenfűszerrel ízesítjük. Még néhány percig sütjük, majd a tűzről levesszük és kihűtjük.

2. A réteslapokat szétbontjuk, és minden lapot hosszában kettévágunk. Vajjal megkenve, darált dióval megszórva mindegyiket hosszában félbehajtjuk, középen kétfelé vágjuk.

3. Az így kapott négyzetek egyik szélére 1-1 csapott evőkanálnyi tölteléket halmozunk, és feltekerjük.

4. A tekercseket sütőlemezre fektetjük, és a tetejüket olvasztott vajjal megkenjük. 10-15 perc alatt aranysárgára sütjük. Azon forrón a mártással kínáljuk.

5. A szilvamártáshoz az aszalt szilvát beáztatjuk, lecsepegtetjük, majd a chiliszósszal, a gyömbérporral, és a szójamártással együtt turmixgépben pépesítjük, és egy lábaskában összemelegítjük.

A boltban vásárolt réteslapot enyhén megnedvesített konyharuhába téve, 20-30 percig pihentessük. A megmaradt réteslapokat gyorsan csomagoljuk be légmentesen és tegyük hűtőszekrénybe. A maradék réteslapokat mielőbb használjuk fel!

Chiliszósz

Chiliszósz
2.5 dkg szárított chilipaprika
5 dkg szárított sárgabarack
1 kiskanál kukoricaliszt
2.5 dl fehér ecet
1 kiskanál
1 kiskanál kristálycukor

A durvára darált szárított chilipaprikát és a földarabolt sárgabarackot a többi alapanyaggal összekeverjük egy serpenyőben, majd felforraljuk. Ezután lassú tűzön 5-6 percig főzzük, vagy addig, amíg a szósz besűrűsödik. Lehűtjük és tálaljuk.

Diós húsos tekercs szilvamártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1780 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vendégváró finomságok Vendégváró finomságok
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A kötet egyszerű és gyors megoldásokat kínál hideg és meleg változatokban az apró nyársaktól a mártogatós finomságokig. bővebben...
Diós húsos tekercs szilvamártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vendégváró finomságok Vendégváró finomságok
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A kötet egyszerű és gyors megoldásokat kínál hideg és meleg változatokban az apró nyársaktól a mártogatós finomságokig. bővebben...
pinterest