Gombás falatok

| Gombaropogós receptek
Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Gombás falatok
Adag: 6 főre (18 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 és ¼ dl zabpehely
15 dkg tisztított, összevágott gomba
1 és ¼ db simára kevert tojás
8 és ⅓ dkg liszt
3 dkg reszelt edami sajt
1 ¾ szál összevágott újhagyma
¾ dl tej
1 és ¼ evőkanál liszt
3 dkg vaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
A sütéshez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. A 2 evőkanál lisztet a vajon megpezsegtetjük, majd a tűzről levéve a hideg tejet apránként beleöntjük, simára keverjük. A tűzre visszatéve, kevergetve sűrű besamelt készítünk.

2. A gombát, a hagymát és a sajtot belekeverjük, frissen őrölt borssal fűszerezzük. Lefedve 40 percre a hűtőszekrénybe tesszük.

3. A masszából evőkanálnyit kivéve gömböcskét formázunk, és óvatosan először a lisztbe, majd a tojásba, végül a zabpehelybe forgatjuk.

4. Bő, forró olajban körös-körül szép pirosra sütjük. Papírszalvétára teregetve a felesleges zsiradékot leitatjuk róla, és melegen tálaljuk.

Zabpehely helyett zsemlemorzsába is forgathatjuk. Ezeket a ropogós gömböket néhány órával sütés előtt is bundázhatjuk, és tálalás előtt közvetlenül sütjük ki. De meg is süthetjük, és 180 fokos sütőben felmelegíthetjük.
Gombás falatok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2326 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vendégváró finomságok Vendégváró finomságok
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A kötet egyszerű és gyors megoldásokat kínál hideg és meleg változatokban az apró nyársaktól a mártogatós finomságokig. bővebben...
Gombás falatok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vendégváró finomságok Vendégváró finomságok
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A kötet egyszerű és gyors megoldásokat kínál hideg és meleg változatokban az apró nyársaktól a mártogatós finomságokig. bővebben...
cikkek