Gombás-pórés palacsintatekercsek

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Gombás-pórés palacsintatekercsek
Adag: 10-12 főre (25 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 szál vékonyra szeletelt póréhagyma
25 dkg tisztított, szeletelt gomba
5 dkg liszt
3 db simára kevert tojás
12 evőkanál tej
2 dkg vaj
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
A kikenéshez:
igény szerint zsír
A sütéshez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. A lisztet a tojásokkal és a tejjel simára keverjük, csipetnyi sóval ízesítjük. 10 percig állni hagyjuk.

2. A megolajozott palacsintasütőbe a keverék egyötödét beleöntjük, és a sütőt „megringatva", a tésztát szétterítjük benne. Ha az alsó fele megsült, megfordítjuk, és a másik felét is kicsit átsütjük. Összesen 5 nagy palacsintát kapunk.

3. A töltelékhez a póréhagymát és a gombát a vajon puhára pároljuk, és a végén megsózzuk, megborsozzuk.

4. A palacsintákat 5-5 cikkre vágjuk, mindegyiknek a csücskére kiskanálnyi tölteléket halmozunk, és feltekerjük. Kizsírozott sütőlemezre fektetve 180 fokos (közepesen meleg) sütőben átmelegítjük.

A palacsintákat akár 2 nappal korábban is megsüthetjük, és letakarva a hűtőszekrényben tárolhatjuk.
Gombás-pórés palacsintatekercsek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1554 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vendégváró finomságok Vendégváró finomságok
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A kötet egyszerű és gyors megoldásokat kínál hideg és meleg változatokban az apró nyársaktól a mártogatós finomságokig. bővebben...
Gombás-pórés palacsintatekercsek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vendégváró finomságok Vendégváró finomságok
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A kötet egyszerű és gyors megoldásokat kínál hideg és meleg változatokban az apró nyársaktól a mártogatós finomságokig. bővebben...
vegetáriánus ételek