Töltött gomba

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Töltött gomba
Adag: 1 tepsi (24 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 dl tejföl
20 dkg főtt rákhús
24 szem közepes méretű gomba
10 dkg reszelt edami sajt
3 dkg reszelt parmezán sajt
1 mokkáskanál chilipor
2 evőkanál citromlé
4 szál összevágott újhagyma
3 dkg vaj
ízlés szerint édesnemes pirospaprika
ízlés szerint frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. A sütőt közepes hőfokúra (180 fokra) bemelegítjük. A gombát megtisztítjuk, a szárát apróra vágjuk. A kalapokat üregükkel felfelé a tepsiben egymás mellé fektetjük.

2. A vajat az újhagymával, a rákhússal, a citromlével, a gombavagdalékkal és a fűszerekkel elkeverjük.

3. A tejfölt meg a parmezánt is hozzáadva a gombakalapok üregébe töltjük. A tetejüket reszelt sajttal és csipetnyi pirospaprikával megszórjuk.

4. A forró sütőben 5-6 percig sütjük, ezalatt a sajt ráolvad. Azonnal tálaljuk.

Töltött gomba
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1864 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vendégváró finomságok Vendégváró finomságok
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A kötet egyszerű és gyors megoldásokat kínál hideg és meleg változatokban az apró nyársaktól a mártogatós finomságokig. bővebben...
Töltött gomba
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vendégváró finomságok Vendégváró finomságok
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A kötet egyszerű és gyors megoldásokat kínál hideg és meleg változatokban az apró nyársaktól a mártogatós finomságokig. bővebben...
tippek, fortélyok