Sajtos táskák

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sajtos táskák
Adag: 1 tepsi (24 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
13 dkg olvasztott vaj
A kikenéshez:
igény szerint zsír
A töltelékhez:
20 dkg reszelt trappista sajt
5 dkg reszelt parmezán sajt
vagy
12 dkg márványsajt
ízlés szerint frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. A sütőt jó forróra (200 °C-ra) bemelegítjük. A réteslapokat kibontjuk, egyet kiterítünk, a többit nedves kendővel letakarjuk.

2. A réteslapot olvasztott vajjal megkenjük, és 8 egyforma széles csíkra vágjuk.

3. A töltelékhez a hozzávalókat jól összekeverjük.

4. Kiskanálnyi tölteléket egy tésztacsík bal alsó szegletébe halmozunk, és a tésztát háromszög alakban ráhajtjuk. A tésztát - benne a töltelékkel - mindig háromszöget formázva addig hajtogatjuk, amíg csak a tészta végére nem érünk.

5. A többi tésztát hasonlóképpen töltjük, hajtogatjuk. A tetejüket is olvasztott vajjal kenjük meg.

6. A kis táskákat vékonyan kizsírozott tepsire egymás mellé fektetjük.

7. A forró sütőben 10 percig sütjük. Forrón tálaljuk.

A vaj mennyisége csak ajánlott, szükség esetén többet is vehetünk, de mindig csak egy keveset olvasszunk fel.
A kis táskákat előző nap is összeállíthatjuk, és külön-külön becsomagolva a hűtőszekrényben frissen eltarthatjuk. Ha a fagyasztóban tároljuk, akkor a sütési idő több: először 200 fokon 10 percig, majd 180 fokon még 5-10 percig sütjük.
Sajtos táskák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2132 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vendégváró finomságok Vendégváró finomságok
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A kötet egyszerű és gyors megoldásokat kínál hideg és meleg változatokban az apró nyársaktól a mártogatós finomságokig. bővebben...
Sajtos táskák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vendégváró finomságok Vendégváró finomságok
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A kötet egyszerű és gyors megoldásokat kínál hideg és meleg változatokban az apró nyársaktól a mártogatós finomságokig. bővebben...
szólj hozzá, értékelj