Töltött kenyérkosárkák

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Töltött kenyérkosárkák
Adag: 1 tepsi (20 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg mélyhűtött paraj
20 szelet héja nélkül barna kenyér
15 dkg morzsolt feta sajt
vagy
15 dkg morzsolt gomolyasajt
1 csapott mokkáskanál reszelt szerecsendió
6 db simára kevert tojás
2 evőkanál tej
9 dkg olvasztott vaj

Elkészítés:

1. A sütőt közepes hőfokúra (180 °C-ra) bemelegítjük. A kenyérszeleteket lehéjazzuk, majd kis mély, kerek sütőformák üregébe nyomjuk. Olvasztott vajjal megkenjük, és sütőlemezen 15 percig sütjük.

2. A felolvasztott parajt alaposan kinyomkodjuk, és az összemorzsolt sajttal elkeverjük, a kenyérkosárkákba osztjuk. A tojásokat a tejjel meg a reszelt szerecsendióval simára keverjük, és a parajra öntjük.

3. A kosárkákat 5 percre a sütőbe visszatesszük.

A pirított kenyeret, illetve a tölteléket 2 nappal korábban is elkészíthetjük.
Töltött kenyérkosárkák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 756 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vendégváró finomságok Vendégváró finomságok
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A kötet egyszerű és gyors megoldásokat kínál hideg és meleg változatokban az apró nyársaktól a mártogatós finomságokig. bővebben...
Töltött kenyérkosárkák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vendégváró finomságok Vendégváró finomságok
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A kötet egyszerű és gyors megoldásokat kínál hideg és meleg változatokban az apró nyársaktól a mártogatós finomságokig. bővebben...
szótár