Wan-tan falatok

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Wan-tan falatok
Adag: 15-20 főre (60 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 csomag réteslap
1 szál reszelt sárgarépa
10 dkg gyalult káposzta
3 szál összevágott újhagyma
20 dkg rákhús
2 evőkanál összevágott gomba
2 evőkanál kukoricakeményítő
2 kiskanál szójamártás
1 evőkanál olaj
2 db tojás
½ kiskanál gyömbérpor
3 evőkanál összevágott fehérrépa
vagy
3 evőkanál összevágott bambuszrügy
A tálaláshoz:
igény szerint chiliszósz
vagy
igény szerint szójamártás

Elkészítés:

1. A répát a káposztával, az újhagymával, a bambuszrüggyel vagy fehérrépával, a gombával és a lecsepegtetett rákhússal összekeverjük. A kukoricakeményítőt, a szójamártást, az olajat, az egyik simára kevert tojást és a gyömbérport összekeverjük, és a zöldséges keverékkel eldolgozzuk.

2. A tésztát kibontjuk, és a lapokat összesen 60 kis négyzetre vágjuk. Amíg egy-egy lappal dolgozunk, a többit nedves konyharuhával takarjuk le.

3. Minden tésztalapra 1-1 kiskanálnyi tölteléket halmozunk, a csücsköket batyuszerűen összefogjuk, és megcsavarjuk, derékban összenyomjuk. A másik simára kevert tojással összeragasztjuk.

4. A kis táskákat lobogó forró vízben adagonként 3 percig főzzük. Leszűrve, melegen szója- vagy chilimártással kínáljuk.

Chiliszósz

Chiliszósz
2.5 dkg szárított chilipaprika
5 dkg szárított sárgabarack
1 kiskanál kukoricaliszt
2.5 dl fehér ecet
1 kiskanál
1 kiskanál kristálycukor

A durvára darált szárított chilipaprikát és a földarabolt sárgabarackot a többi alapanyaggal összekeverjük egy serpenyőben, majd felforraljuk. Ezután lassú tűzön 5-6 percig főzzük, vagy addig, amíg a szósz besűrűsödik. Lehűtjük és tálaljuk.

Szójamártás

Szójamártás
1 db friss gyömbérgyökér
4 evőkanál világos szójaszósz
1 evőkanál sötét szójaszósz
0.5 kiskanál kristálycukor
2-3 db zöld chilipaprika

Az alapanyagokat a fölkarikázott chilipaprikával és a 2-3 csík összezúzott gyömbérgyökérrel összekeverjük, és fölhasználás előtt 10-15 percig állni hagyjuk.

Wan-tan falatok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1475 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vendégváró finomságok Vendégváró finomságok
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A kötet egyszerű és gyors megoldásokat kínál hideg és meleg változatokban az apró nyársaktól a mártogatós finomságokig. bővebben...
Wan-tan falatok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vendégváró finomságok Vendégváró finomságok
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A kötet egyszerű és gyors megoldásokat kínál hideg és meleg változatokban az apró nyársaktól a mártogatós finomságokig. bővebben...
recepttár