Tavaszi tekercs

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Tavaszi tekercs
Adag: 4-6 főre (12 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 szál összevágott újhagyma
2 kisebb lebőrözött, kicsontozott csirkemell
10 dkg összevágott gomba
1 csomag réteslap
1 evőkanál szójamártás
1 db kimagozott, összevágott paradicsompaprika
20 dkg összevágott szójacsíra
2 kiskanál gyömbérpor
1 kiskanál édes sherry
A sütéshez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. A tésztalapokat széthajtjuk, mindegyiket 4 négyzetre vágjuk, felhasználásig konyharuhával letakarjuk.

2. A gombát és a csirkehúst finomra aprítjuk, vagy ledaráljuk.

3. A húst az újhagymával és a paradicsompaprikával 2 evőkanálnyi olajban addig pároljuk, amíg a hús meg nem puhul. Ekkor a szójacsírát is belekeverjük, és sherryvel, szójamártással, gyömbérrel meg cukorral ízesítjük. Kihűlni hagyjuk.

4. 2-2 tésztalapot úgy fektetünk egymásra, hogy az alsót olajjal vékonyan megkenjük. A tölteléket a közepükre simítjuk, és először a négyszög egyik csücskét, majd a mellette lévőket hajtjuk fel, s így összegöngyöljük, mint a töltött káposztát. A tészta széleit kissé megvizezve összenyomkodjuk.

5. Bő, forró olajban mindkét felüket ropogósra sütjük. Szójamártással kínáljuk.

Készíthetjük maradék sült csirkéből is, és a szójacsírát vékonyra vágott párolt káposztával is helyettesíthetjük.

Szójamártás

Szójamártás
1 db friss gyömbérgyökér
4 evőkanál világos szójaszósz
1 evőkanál sötét szójaszósz
0.5 kiskanál kristálycukor
2-3 db zöld chilipaprika

Az alapanyagokat a fölkarikázott chilipaprikával és a 2-3 csík összezúzott gyömbérgyökérrel összekeverjük, és fölhasználás előtt 10-15 percig állni hagyjuk.

Tavaszi tekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2154 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vendégváró finomságok Vendégváró finomságok
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A kötet egyszerű és gyors megoldásokat kínál hideg és meleg változatokban az apró nyársaktól a mártogatós finomságokig. bővebben...
Tavaszi tekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vendégváró finomságok Vendégváró finomságok
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A kötet egyszerű és gyors megoldásokat kínál hideg és meleg változatokban az apró nyársaktól a mártogatós finomságokig. bővebben...
szólj hozzá, értékelj