Marhahúsos táska
Elkészítési idő:
50 perc
Munkaidő: 35 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A sütőt közepes hőfokúra (180 °C-ra) bemelegítjük. A darált húst teflonserpenyőben kevergetve megsütjük, az összetapadó húsdarabkákat villával szétbontjuk, és a fűszerekkel meg az ételízesítő porral összekeverjük. A burgonyát hozzáadva puhára pároljuk.
2. A tésztát vékonyra nyújtjuk, és 8 cm átmérőjű korongokat szúrunk ki belőle. Mindegyikre 1-1 evőkanálnyi tölteléket halmozunk. A tésztát félbehajtva, a szélét összenyomkodjuk. Kizsírozott tepsire fektetve a tetejét tejjel megkenjük.
3. A sütőben 10-15 perc alatt szép pirosra sütjük. Azon forrón kínáljuk.
Teltebb, száraz, enyhén fűszeres, elegáns vörösbor illik hozzá.