Marhahúsos táska

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Marhahúsos táska
Adag: 1 tepsi (45 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
22 dkg reszelt burgonya
1 és ¼ dl víz
2 kiskanál ételízesítő
1 kiskanál currypor
1 késhegynyi kurkuma
1 kiskanál őrölt koriander
2 kiskanál őrölt kömény
A megkenéshez:
igény szerint tej

Elkészítés:

1. A sütőt közepes hőfokúra (180 °C-ra) bemelegítjük. A darált húst teflonserpenyőben kevergetve megsütjük, az összetapadó húsdarabkákat villával szétbontjuk, és a fűszerekkel meg az ételízesítő porral összekeverjük. A burgonyát hozzáadva puhára pároljuk.

2. A tésztát vékonyra nyújtjuk, és 8 cm átmérőjű korongokat szúrunk ki belőle. Mindegyikre 1-1 evőkanálnyi tölteléket halmozunk. A tésztát félbehajtva, a szélét összenyomkodjuk. Kizsírozott tepsire fektetve a tetejét tejjel megkenjük.

3. A sütőben 10-15 perc alatt szép pirosra sütjük. Azon forrón kínáljuk.

Teltebb, száraz, enyhén fűszeres, elegáns vörösbor illik hozzá.
Marhahúsos táska
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2117 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vendégváró finomságok Vendégváró finomságok
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A kötet egyszerű és gyors megoldásokat kínál hideg és meleg változatokban az apró nyársaktól a mártogatós finomságokig. bővebben...
Marhahúsos táska
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vendégváró finomságok Vendégváró finomságok
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A kötet egyszerű és gyors megoldásokat kínál hideg és meleg változatokban az apró nyársaktól a mártogatós finomságokig. bővebben...
most van szezonja