Bazsalikomos szeletkék

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Bazsalikomos szeletkék
Adag: 9 tepsi (135 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
18 db bagett
45 dkg szeletelt szardella
vagy
45 dkg szeletelt ajóka
4 evőkanál kimagozott, összevágott olívabogyó
225 dkg vékonyra szeletelt anikó sajt
vagy
225 dkg vékonyra szeletelt mozzarella sajt
A pestóhoz:
1 csokor friss, összevágott bazsalikom
36 evőkanál olívaolaj
18 gerezd zúzott fokhagyma
36 evőkanál durvára vágott földimogyoró

Elkészítés:

1. A pestóhoz a bazsalikomot a fokhagymával meg a földimogyoróval turmixgépben pépesítjük, majd az olajat apránként belekeverjük.

2. A ferdén felszeletelt kenyérszeleteket a pestóval megkenjük, 1-1 vékony sajtszelettel lefedjük, az ajókával megszórjuk, és az olajjal megkenjük.

3. Tepsire fektetve grillben vagy forró sütőben addig sütjük, amíg a sajt rá nem olvad. Forrón tálaljuk.

Más kenyérféléből is készíthetjük, akár egyszerre többfélével is kipróbálhatjuk.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Bazsalikomos szeletkék
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1605 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vendégváró finomságok Vendégváró finomságok
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A kötet egyszerű és gyors megoldásokat kínál hideg és meleg változatokban az apró nyársaktól a mártogatós finomságokig. bővebben...
Bazsalikomos szeletkék
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vendégváró finomságok Vendégváró finomságok
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A kötet egyszerű és gyors megoldásokat kínál hideg és meleg változatokban az apró nyársaktól a mártogatós finomságokig. bővebben...
cikkek