Bazsalikomos szeletkék

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Bazsalikomos szeletkék
Adag: 2 tepsi (30 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db bagett
10 dkg szeletelt szardella
vagy
10 dkg szeletelt ajóka
4 evőkanál kimagozott, összevágott olívabogyó
50 dkg vékonyra szeletelt anikó sajt
vagy
50 dkg vékonyra szeletelt mozzarella sajt
A pestóhoz:
1 csokor friss, összevágott bazsalikom
8 evőkanál olívaolaj
4 gerezd zúzott fokhagyma
8 evőkanál durvára vágott földimogyoró

Elkészítés:

1. A pestóhoz a bazsalikomot a fokhagymával meg a földimogyoróval turmixgépben pépesítjük, majd az olajat apránként belekeverjük.

2. A ferdén felszeletelt kenyérszeleteket a pestóval megkenjük, 1-1 vékony sajtszelettel lefedjük, az ajókával megszórjuk, és az olajjal megkenjük.

3. Tepsire fektetve grillben vagy forró sütőben addig sütjük, amíg a sajt rá nem olvad. Forrón tálaljuk.

Más kenyérféléből is készíthetjük, akár egyszerre többfélével is kipróbálhatjuk.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Bazsalikomos szeletkék
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1603 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vendégváró finomságok Vendégváró finomságok
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A kötet egyszerű és gyors megoldásokat kínál hideg és meleg változatokban az apró nyársaktól a mártogatós finomságokig. bővebben...
Bazsalikomos szeletkék
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vendégváró finomságok Vendégváró finomságok
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A kötet egyszerű és gyors megoldásokat kínál hideg és meleg változatokban az apró nyársaktól a mártogatós finomságokig. bővebben...
most van szezonja