Rákfalatok

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Rákfalatok
Adag: 2-4 főre (12 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg apróhús konzerv rák
1 csokor összevágott snidling
6 dkg vaj
1 és ¼ dl víz
7 dkg liszt
2 db tojás
4 evőkanál összevágott gomba
1 kiskanál gyömbérpor
1 evőkanál majonéz
1 evőkanál hámozott, pirított mandula
A mártáshoz:
1 kiskanál citromlé
1 dl ketchup
1 evőkanál szójamártás

Elkészítés:

1. A vizet a vajjal megforrósítjuk, de nem forraljuk fel.

2. A tűzről levéve a lisztet beleszórjuk, összekeverjük, majd a tűzre visszatéve fakanállal addig verjük, amíg a tészta az edény falától el nem válik. Langyosra hűtjük.

3. A tojásokat egyenként beledolgozzuk, és addig verjük, amíg a tészta sima, fényes nem lesz. A lecsepegtetett konzerv rákot, a gombát, a gyömbérport, a majonézt, a szeletelt mandulát és a snidlinget is beledagasztjuk.

4. Az olajat teflonserpenyőben megforrósítjuk, majd a kanalat az olajban meg-megmártva a tésztamasszát evőkanalanként beleszaggatjuk és aranysárgára sütjük. Szűrőlapáttal papírtörülközőre szedjük, hogy a felesleges zsírt leitassa róla. Mártással tálaljuk.

5. A mártáshoz a szójamártást, a ketchupot és a citromlevet jól záródó kis üvegbe töltjük és alaposan összerázzuk.

Ezt a receptet variálhatjuk: a tésztát sonkával, sült csirkével vagy bármi más módon is ízesíthetjük.
Rákfalatok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1446 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vendégváró finomságok Vendégváró finomságok
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A kötet egyszerű és gyors megoldásokat kínál hideg és meleg változatokban az apró nyársaktól a mártogatós finomságokig. bővebben...
Rákfalatok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vendégváró finomságok Vendégváró finomságok
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A kötet egyszerű és gyors megoldásokat kínál hideg és meleg változatokban az apró nyársaktól a mártogatós finomságokig. bővebben...
könyvek

Kapcsolódó receptek (konzerv rák összetevők alapján)