Zöldséglángos

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zöldséglángos
Adag: 5 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
½ nagyobb reszelt burgonya
½ szál reszelt sárgarépa
½ fej reszelt vöröshagyma
½ db reszelt cukkini
másfél dkg vaj
½ kiskanál currypor
1 evőkanál liszt
½ db simára kevert tojás
dl salátaolaj
ízlés szerint
A mártáshoz:
½ csokor összevágott petrezselyemzöld
1 evőkanál citromlé
2 evőkanál joghurt
½ szál összevágott újhagyma
½ db összevágott paradicsom
A sütéshez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. A zöldségfélét a reszelő durva fokán lereszeljük. A cukkinit félretesszük. A hagymát a répával összekeverjük.

2. A curryport a vajban megfuttatjuk, majd a reszelt burgonyát és a répás hagymát 5 percig kevergetve sütjük rajta, míg besűrűsödik.

3. Egy tálba áttöltve a cukkinival, a liszttel és a tojással összedolgozzuk.

4. Teflonserpenyőben olajat forrósítunk, és a masszából egy-egy evőkanálnyit belerakva szétterítjük. A kis lepényeket mindkét oldalukon szép pirosra sütjük, papírtörülközőre fektetve a zsiradékot leitatjuk róla.

5. A mártáshoz valamennyi hozzávalót a turmixgépben pépesítjük.

Zöldséglángos
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2288 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vendégváró finomságok Vendégváró finomságok
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A kötet egyszerű és gyors megoldásokat kínál hideg és meleg változatokban az apró nyársaktól a mártogatós finomságokig. bővebben...
Zöldséglángos
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vendégváró finomságok Vendégváró finomságok
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A kötet egyszerű és gyors megoldásokat kínál hideg és meleg változatokban az apró nyársaktól a mártogatós finomságokig. bővebben...
szólj hozzá, értékelj