Szezámos csirkefalatok

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Szezámos csirkefalatok
Adag: 4-5 főre (20 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db kicsontozott, csíkokra vágott csirkemell
2 csésze morzsolt kukoricapehely
4 evőkanál szezámmag
1 evőkanál joghurt
2 csapott kávéskanál currypor
4 dkg reszelt parmezán sajt
5 evőkanál édes ketchup
vagy
5 evőkanál csípős ketchup
Az édes-savanyú mártáshoz:
4 evőkanál paradicsomlé
10 dkg porcukor
1 dl enyhe, 5%-os ecet
1 kiskanál ételízesítő
2 és fél dl víz
1 evőkanál kukoricakeményítő

Elkészítés:

1. A ketchupot a joghurttal és a curryporral összekeverjük, a húscsíkokat beleforgatva, letakarva egy éjszakára hűtőbe tesszük. A húst a pácban meg-megkeverjük.

2. A sütőt forróra (190 °C-ra) bemelegítjük. A cornflakest a szezámmaggal összekeverjük, és a pácléből kiemelt húscsíkokat beleforgatjuk.

3. Megzsírozott tepsire egymás mellé fektetjük, és 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük. Azon forrón, az édes-savanyú mártással tálaljuk.

4. Az édes-savanyú mártáshoz a hozzávalókat elkeverjük, felforraljuk, és kevergetve sűrűre főzzük.

A bundázott húscsíkokat egymás mellé fektetve remekül lefagyaszthatjuk.
Szezámos csirkefalatok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1426 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vendégváró finomságok Vendégváró finomságok
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A kötet egyszerű és gyors megoldásokat kínál hideg és meleg változatokban az apró nyársaktól a mártogatós finomságokig. bővebben...
Szezámos csirkefalatok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vendégváró finomságok Vendégváró finomságok
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A kötet egyszerű és gyors megoldásokat kínál hideg és meleg változatokban az apró nyársaktól a mártogatós finomságokig. bővebben...
lexikon