Köményes fánk gyümölcsvajjal

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Köményes fánk gyümölcsvajjal
Adag: 1 tepsi (15 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 kiskanál köménymag
5 dkg darabolt vaj
12 evőkanál tejszín
28 dkg liszt
1 csomag sütőpor
ízlés szerint
A gyümölcsvajhoz:
2 kiskanál lekvár
10 dkg vaj
A kikenéshez:
igény szerint zsír
A megkenéshez:
igény szerint tej

Elkészítés:

1. A sütőt forróra (200 °C-ra) bemelegítjük. A lisztet a vajjal, a tejszínnel meg a köménnyel összegyúrjuk, megsózzuk. Alaposan kidolgozzuk, és cipót formázunk belőle.

2. A tésztát 2 cm vastagságúra nyújtjuk, és közepes méretű, meglisztezett formával kiszúrjuk. A kis korongokat megzsírozott tepsire egymás mellé fektetjük, tetejüket tejjel megkenjük. 15 percig sütjük, majd kihűtjük. Gyümölcsvajjal megkenve tálaljuk.

3. A gyümölcsvajhoz a sűrű, darabos lekvárt a vajjal összeturmixoljuk.

A gyümölcsvajat már 2 nappal korábban összekeverhetjük. Letakarva a hűtőszekrényben tároljuk, de szobahőmérsékletű legyen, amikor a kenyérre kenjük.
A kenyérkéket egy nappal korábban elkészíthetjük, és jól záródó dobozban, a rétegek közé folpackot fektetve tároljuk. Másnap újra tepsire fektetjük, és alufóliával letakarva közepesen meleg (180 °C-os) sütőben 8 percig sütjük.
Kömény helyett más fűszert is gyúrhatunk a tésztába. Bármelyik gyümölcsből készült lekvár jó a gyümölcsvajhoz, de nagyon sűrű legyen.
Köményes fánk gyümölcsvajjal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1636 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vendégváró finomságok Vendégváró finomságok
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A kötet egyszerű és gyors megoldásokat kínál hideg és meleg változatokban az apró nyársaktól a mártogatós finomságokig. bővebben...
Köményes fánk gyümölcsvajjal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vendégváró finomságok Vendégváró finomságok
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A kötet egyszerű és gyors megoldásokat kínál hideg és meleg változatokban az apró nyársaktól a mártogatós finomságokig. bővebben...
recepttár