Gyümölcsös csirketekercsek

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Gyümölcsös csirketekercsek
Adag: 2 tepsi (60 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 evőkanál kimagozott, összevágott aszalt szilva
8 kisebb lebőrözött, kicsontozott csirkemell
4 evőkanál aszalt sárgabarack
4 evőkanál víz
4 evőkanál tehéntúró
3 evőkanál tejszínes tormakrém
4 szelet gépsonka
A bevonathoz:
2 kiskanál baracklekvár
2 dkg vaj

Elkészítés:

1. A sütőt közepes hőfokúra (180 °C-ra) bemelegítjük. Két sütőlemezt alufóliával kibélelünk. A csirkehúst vékonyra kiverjük.

2. A barackot a vízben addig főzzük, amíg a nedvességet magába nem szívja, és meg nem puhul. A tűzről levéve fakanállal pépesítjük.

3. A szilvát a túróval összeturmixoljuk.

4. A hússzeleteket tálcára fektetjük, és a tejszínes tormával megkenjük. A mellekre sonkaszeletet helyezünk, és négy szeletre barackkrémet, a másik négyre túrós szilvát kenünk.

5. A húst hosszában összegöngyöljük, és a sütőlemezre fektetjük.

6. A bevonathoz a felolvasztott lekváros vajat a tekercsekre kenjük, 20 percig sütjük. Ha kihűlt, karikákra vágva tálaljuk.

Gyümölcsös csirketekercsek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1783 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vendégváró finomságok Vendégváró finomságok
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A kötet egyszerű és gyors megoldásokat kínál hideg és meleg változatokban az apró nyársaktól a mártogatós finomságokig. bővebben...
Gyümölcsös csirketekercsek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vendégváró finomságok Vendégváró finomságok
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A kötet egyszerű és gyors megoldásokat kínál hideg és meleg változatokban az apró nyársaktól a mártogatós finomságokig. bővebben...
lexikon