Görög parajtekercsek tahina-mártással

| Töltött spenót receptek
Elkészítési idő: 110 perc Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Görög parajtekercsek tahina-mártással
Adag: 15-20 főre (60 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg friss, tisztított paraj
1 kiskanál szárított menta
1 csapott mokkáskanál őrölt szegfűszeg
20 dkg kimagozott, összevágott aszalt szilva
4 evőkanál összevágott földimogyoró
2 evőkanál citromlé
1 csapott mokkáskanál őrölt fahéj
A mártáshoz:
1 evőkanál tahina
1 gerezd zúzott fokhagyma
2 dl joghurt
2 kiskanál méz

Elkészítés:

1. A parajleveleket megmossuk, az erüket kivágjuk. A leveleket leforrázzuk, majd szűrőlapáttal jéghideg vízbe átszedjük, utána lecsepegtetjük, és papírtörülközőre terítve megszikkasztjuk (1. kép).

2. A darált húst kevergetve teflonserpenyőben megsütjük, közben a húsdarabkákat villával szétválasztjuk. A többi hozzávalóval elkeverjük (2. kép), majd a serpenyőt a tűzről lehúzzuk.

3. A húst a parajlevelekre halmozzuk, a levelek két végét ráhajtjuk (3. kép), majd összetekerjük, mint a töltött káposztát. Hidegen tálaljuk.

4. A tahina-mártáshoz valamennyi hozzávalót összekeverjük (4. kép), és tálalásig hűtőbe tesszük.

Görög parajtekercsek tahina-mártással Görög parajtekercsek tahina-mártással Görög parajtekercsek tahina-mártással Görög parajtekercsek tahina-mártással
A bárányhús helyett marha- vagy sertéshúst is vehetünk.
A tahina-mártást is korábban kikeverhetjük. Ha nem kapunk tahinát (csak ázsiai élelmiszereket árusító boltban vásárolhatjuk), akkor 1 evőkanál puha mogyoróvajjal vagy darált földimogyoróval összekevert vajjal is helyettesíthetjük, vagy 3-4 zúzott fokhagymával ízesített joghurtot adhatunk a tekercshez.
A parajtekercseket egy nappal korábban elkészíthetjük, és másnapig folpackkal letakarva a hűtőszekrényben tartjuk.
Görög parajtekercsek tahina-mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 810 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vendégváró finomságok Vendégváró finomságok
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A kötet egyszerű és gyors megoldásokat kínál hideg és meleg változatokban az apró nyársaktól a mártogatós finomságokig. bővebben...
Görög parajtekercsek tahina-mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vendégváró finomságok Vendégváró finomságok
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A kötet egyszerű és gyors megoldásokat kínál hideg és meleg változatokban az apró nyársaktól a mártogatós finomságokig. bővebben...
hírlevél