Mandulás-narancsos ropogós

Adag: 1 tepsi (54 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 evőkanál darált mandula
13 dkg darabolt vaj
14 dkg liszt
A díszítéshez:
ízlés szerint csíkokra vágott narancshéj
A narancskrémhez:
1 és ¼ dl narancslé
1 kiskanál barnacukor
2 kiskanál méz
3 dkg vaj
13 dkg krémsajt

Elkészítés:

1. A sütőt közepes hőfokúra (180 °C-ra) bemelegítjük. A lisztet a mandulával meg a vajjal összegyúrjuk, cipót formázunk belőle.

2. A tésztát két sütőpapír között vékonyra nyújtjuk, és 3 cm átmérőjű korongokat vagy csillagokat szúrunk ki belőle. 10 percig sütjük, és a tepsiről még langyosan lefejtjük.

3. A narancskrémhez a narancslevet a mézzel, a cukorral meg a vajjal kis lángon addig kevergetjük, amíg a cukor fel nem oldódik. Fedő nélkül addig forraljuk, amíg a krém a felére be nem sűrűsödik, majd a tűzről levesszük. A krémsajtot a turmixgépben felhabosítjuk, majd a narancskrémet is beleverjük.

4. Ha a kis sütemények kihűltek, habcsővel vagy kiskanállal a narancskrémet rányomjuk. A kis kekszek tetejét még hajszálvékonyra szeletelt narancshéjcsíkokkal is díszíthetjük.

Mandulás-narancsos ropogós
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 664 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vendégváró finomságok Vendégváró finomságok
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A kötet egyszerű és gyors megoldásokat kínál hideg és meleg változatokban az apró nyársaktól a mártogatós finomságokig. bővebben...
Mandulás-narancsos ropogós
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vendégváró finomságok Vendégváró finomságok
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A kötet egyszerű és gyors megoldásokat kínál hideg és meleg változatokban az apró nyársaktól a mártogatós finomságokig. bővebben...
lexikon