Fűszeres lapok paprika-dippel

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Fűszeres lapok paprika-dippel
Adag: 1 tepsi (10-15 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 mokkáskanál őrölt kömény
1 mokkáskanál pirospaprika
1 mokkáskanál őrölt bors
10 dkg olvasztott vaj
1 kiskanál
30 dkg finomliszt
igény szerint víz
A paprika-diphez:
1 db piros, összevágott paprika
25 dkg krémsajt
1 fej összevágott vöröshagyma
4 szelet baconszalonna
vagy
4 szelet húsos, apróra vágott füstölt szalonna

Elkészítés:

1. A lisztet a fűszerekkel összekeverjük, majd annyi vízzel gyúrjuk össze, hogy rugalmas, de nagyon kemény tésztát kapjunk. Cipóban 30 percig pihentetjük.

2. A sütőt közepes hőfokúra (180 °C-ra) bemelegítjük. A tésztát hajszálvékony lapokra nyújtjuk, és háromszögekké vágjuk. Megzsírozott tepsire fektetve a tetejét olvasztott vajjal megkenjük, és a forró sütőbe tolva kb. 5 perc alatt ropogósra sütjük, majd kihűtjük.

3. A paprika-diphez a szalonnát a hagymával meg a zöldpaprikával megpirítjuk, majd a turmixgépbe tesszük. A krémsajtot is hozzáadva pépesítjük. A hajszálvékony, ropogós lapokat ebbe mártogatjuk.

A paprika-dipet egy nappal korábban is elkészíthetjük, és lefedve a hűtőben tároljuk.
A fűszeres lapokat készen vett chipsszel is helyettesíthetjük.
Fűszeres lapok paprika-dippel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1908 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vendégváró finomságok Vendégváró finomságok
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A kötet egyszerű és gyors megoldásokat kínál hideg és meleg változatokban az apró nyársaktól a mártogatós finomságokig. bővebben...
Fűszeres lapok paprika-dippel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vendégváró finomságok Vendégváró finomságok
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A kötet egyszerű és gyors megoldásokat kínál hideg és meleg változatokban az apró nyársaktól a mártogatós finomságokig. bővebben...
cikkek