Sajtos fánk

Adag: 10-12 főre (36 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 evőkanál reszelt parmezán sajt
15 dkg reszelt edami sajt
2 szelet , apróra vágott baconszalonna
vagy
2 szelet húsos, apróra vágott füstölt szalonna
½ db kimagozott, összevágott paradicsompaprika
1 db kimagozott, összevágott zöldpaprika
3 szál összevágott újhagyma
4 dl tej
2 dl joghurt
1 db simára kevert tojás
½ kiskanál szódabikarbóna
1 csomag sütőpor
7 dkg rétesliszt
20 dkg kukoricaliszt

Elkészítés:

1. A sütőt forróra (200 °C-ra) bemelegítjük. A kétféle lisztet a szódabikarbónával összekeverjük. A tojást a joghurttal és a tejjel simára keverjük, a liszthez öntjük, és gyorsan összedolgozzuk.

2. A sajtot, az újhagymát, a paprikát és a szalonnát összekeverjük.

3. A tésztát kizsírozott kis mély, kerek formákba töltjük, és mindegyikre sajtos keveréket szórunk. 10 percig sütjük, majd 5 perces pihentetés után a formából kicsúsztatjuk, azon melegen kínáljuk.

Sajtos fánk
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1876 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vendégváró finomságok Vendégváró finomságok
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A kötet egyszerű és gyors megoldásokat kínál hideg és meleg változatokban az apró nyársaktól a mártogatós finomságokig. bővebben...
Sajtos fánk
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vendégváró finomságok Vendégváró finomságok
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A kötet egyszerű és gyors megoldásokat kínál hideg és meleg változatokban az apró nyársaktól a mártogatós finomságokig. bővebben...
pinterest